Četiri naslova prvaka Hrvatske za Karate klub AIK

| 23.11.2015. u 19:41h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je obavljeno proglašenje najboljih boraca po kategorijama za sezonu 2014./2015. godine Hrvatskog kyokushin karate saveza. Riječ je o full contact karateu gdje se zbrajaju bodovi za plasmane na međunarodnim i domaćim turnirima kroz godinu dana i zatim se proglase prvaci Hrvatske.

Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica ostvario je čak 18 plasmana na postolja i time klupski osvojio broncu kao treći najbolji klub u Hrvatskoj! Čak četiri borca okitila su se zlatom, Kristijan Prodanović u lakoj kategoriji cicibana, Toni Huzjak u teškoj kategoriji limača, Jana Huzjak u lakoj kategoriji mlađih kadetkinja i Marin Šebrek u srednjoj kategoriji limača!

Vice prvaci Hrvatske u svojim kategorijama postali su: Monika Balažinec, Karlo Nofta, Marko Horžić, Marta Ivanek i Marko Dvorski, dok su trećeplasirani Lana Šimek, Ana Zorman, Jan Lalić, Marko Dvorski, Lucija Košćak, Hrvoje Muža, Antonio Jakopović, Petra Slatki i Ivan Rissi!

Natjecatelje priprema i vodi sensei Saša Josip Milec, majstor Goju Ryu karatea i nositelj crnog pojasa 4. dan (stupanj) uz pomoć asistentica Sanjane Milošević i Marinele Belavić. Uspješna sezona je uljepšana skorašnjim odlaskom Monike Balažinec u Poljsku na Europsko prvenstvo s reprezentacijom Hrvatske.