Nakon bojenja kose, izbjegavajte ove tri navike Foto: Ilustracija

Nakon bojenja kose, izbjegavajte ove tri navike

VV/Zadovoljna.hr | 9.2.2016. u 20:04h | Objavljeno u Društvo

Svježe obojena kosa pravo je osvježenje za stajling. No, na žalost, ovaj efekt nije vječan, a neke od naših svakodnevnih rutina dodatno skraćuju vijek trajanja boje za kosu.

Frizerka Nikolina Perković za portal Zadovoljna.hr izdvojila je tri navike zbog kojih se boja brže ispire.

Šampon za kosu

Šamponi za kosu imaju ulogu čišćenja i zaštite vlasišta i vlasi. No to ne znači da je svaki šampon dobar i za bojanu kosu. Najgore što možete napraviti nakon bojanja kose je oprati kosu šamponom protiv prhuti. Naime ovaj šampon djeluje abrazivno na vaše tjeme, ali i na vlas kose. Također, kosu ne bi smjeli prati 24 sata nakon bojanja.

Grijanje kose

Previsoke temperature koje koristimo tijekom oblikovanja kose mogu oštetiti vlasi, ali i vašu novu isvježu boju kose. To se ne odnosi toliko na sušilo za kosu koliko na uređaje za ravnanje i kovrčanje kose.

Toplina otvara kosu zbog čega brže dolazi do ispiranja pigmenta iz boje za kosu, a isti negativan efekt ima i pranje, odnosno ispiranje kose vrućom vodom. Iako vam možda tijekom zime odgovara vruća voda, u koliko želite da vam nova trendi boja kose potraje, izbjegavajte ovu naviku i perite kosu mlakom vodom.

Klor

Jedan od najvećih neprijatelja vaše kose, ali i nove boje kose je klor. Iako ima ulogu da nas tijekom korištenja bazena zaštiti od bakterija i gljivica, klor je vrlo agresivan prema vašoj kosi, mijenja boju pigmenta te značajno smanjuje vijek trajanja boje za kosu. Najjači negativan efekt ima prva dva tjedna nakon bojanja kose i zato u tom razdoblju nikako ne bi trebali kosu izlagati kloru.

Označeno u