Novi Marof je nakon domaće pobjede još jednom bio koban za Jalžabet Foto: Mario Šamec

Jalžabet kiksao u županijskom derbiju i izgubio prvo mjesto

| 3.4.2016. u 19:31h | Objavljeno u Sport

Jalžabet je držao prvo mjesto Međužupanijske nogometne lige Čakovec-Varaždin još od 12. kola, ali je danas u 20. kolu neočekivanim domaćim porazom 2:1 protiv Novog Marofa te prepustio prvo mjesto Rudaru iz Murskog Središća.

Već je od samog početka krenulo sve naopako za Jalžabet kada je u 2. minuti susreta poveo Novi Marof preko Nedima Halilovića. Vodstvom 1:0 je završilo i prvo poluvrijeme.

I dok se mislilo da će Jalžabet ući u drugo poluvrijeme da ulovi gol zaostatka, Novi Marof je još jednom šokirao domaće navijače novim pogotkom Nikole Harmicara u 58. minuti susreta. Ipak, Jalžabetu je dosuđen kazneni udarac kojeg je u 64. minuti realizirao Nenad Hanc čime su smanjili vodstvo gostiju. Jalžabet do kraja susreta nije uspio promijeniti rezultat. 

Ovim porazom Jalžabet se trenutno nalazi na trećoj poziciji MŽNL Čk-Vž. Najbolji susret od predstavnika varaždinske županije je odigrao Zadrugar koji je na domaćem terenu uvjerljivo svladao Centrometal 8:2, Varteks je s momčadi Naprijed odigrao susret bez golova 0:0, Zelengaj je u gostima izgubio golijadu protiv Graničara 5:4, dok je Međimurec kod kuće izgubio protiv Pušćina 2:1.