Svjetski viceprvaci će 11. lipnja na stadionu Varteksa ugostiti Tunis u prijateljskom susretu Foto: Krešimir Đurić

Izvršni odbor HNS-a odlučio o cijenama ulaznica za susret Hrvatske i Tunisa

| 22.5.2019. u 14:48h | Objavljeno u Sport

U Puli je danas održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza pod ravnanjem predsjednika HNS-a Davora Šukera. Izvršni odbor donio je odluku o cijenama ulaznica za prijateljsku utakmicu Hrvatska - Tunis koja će 11. lipnja biti odigrana u Varaždinu na stadionu Varteksa. Za tribinu zapad trebat će izdvojiti 150 kuna, za tribina istok 100 kuna, a za tribinu jug 50 kuna. Sav prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

Izvršni odbor donio je odluku o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima. Između ostaloga, u svim ligama je smanjen broj stranih državljana koje može registrirati jedan klub od sljedeće natjecateljske godine. U HT Prvoj ligi taj broj smanjen je na šest, a od sezone 2020./21. na pet stranih igrača.

Nadalje, promijenjeni su uvjeti pod kojima u natjecanjima sudjeluju druge momčadi profesionalnih klubova. Prije početka natjecanja, te momčadi mogu prijaviti 28 igrača, među kojima najviše četiri mogu biti starija od 24 godine. Ako igrač nastupi tri puta za prvu momčad, gubi pravo nastupa za drugu momčad.

Izvršni odbor je također usvojio izvješće o licenciranju za natjecateljsku godinu 2019./20. Domagoj Vučkov imenovan je voditeljem VAR edukacije HNS-a.