Izaslanstva rukometnih ekipa Latisije i Koke na prijamu kod gradonačelnika Čehoka Foto: Dražen Novosel

Izaslanstva rukometnih ekipa Latisije i Koke na prijamu kod gradonačelnika Čehoka

| 16.11.2018. u 13:17h | Objavljeno u Sport

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas je u Gradskoj vijećnici primio predstavnike ženskih rukometnih klubova A.C. Latisia Nicosia sa Cipra i varaždinskog ŽRK Koka, čije će seniorske ekipe danas i u nedjelju u dvorani na Dravi odigrati utakmice 3. kola EHF Challenge Cupa.

Gradonačelnik je goste upoznao s poviješću grada, koji je nekada bio glavni grad Hrvatske i u kojem je 1934. godine odigrana prva rukometna utakmica u Hrvatskoj, a gosti su naglasili da se ugodno osjećaju u gradu, u kojeg su doputovali jučer poslijepodne.

I dok je klub sa Cipra redoviti sudionik europskih rukometnih natjecanja, za varaždinsku Koku ovo će biti izlazak na europsku scenu nakon 16 godina.

Ispred A.C. Latisia Nicosia sa Cipra prijemu su nazočili kapetanica ekipe Antria Taki, igračice Mikaella Kantor i Ana Maria Ecaterunescu i trener ekipe Konstantinos Konstantinou, dok su ispred Koke uz predsjednika Nevena Maruševca, izvršnog direktora Damira Premužića, člana IO kluba Kazimira Sardelića te Barbare Karlovčec, prijemu su nazočile i igračice Ines Domjan, Suzana Furjan i Tea Jalušić.

Na prijemu je bio i počasni konzul Republike Cipar Miljenko Vidaček.