Roditeljima kneginečkih beba isplaćene jednokratne novčane pomoći Foto: Općina Gornji Kneginec

Roditeljima kneginečkih beba isplaćene jednokratne novčane pomoći

I.D./Varaždinske vijesti | 29.1.2017. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec u općinskoj su Vijećnici u petak 27. siječnja održali prijem za 21 obitelj koje su nakon rođenja svoga djeteta podnijele zahtjev Općini za isplatu jednokratne novčane naknade za opremu novorođenčeta za razdoblje od srpnja do prosinca 2016. godine.

Tom prilikom roditeljima je uručena naknada u iznosu od 1.000 kuna za svako novorođeno dijete. Tijekom prošle godine na području općine Gornji Kneginec rođeno je ukupno 46 djece, čijim roditeljima je ukupno isplaćeno 46.000 kuna iz općinskog proračuna.

- Uz jednokratnu potporu od tisuću kuna za opremu novorođenčeta, Općina Gornji Kneginec dobrodošlicu svojim najmlađim sugrađanima želi i drugim mjerama. Naime, Općina Gornji Kneginec na svojem području ima dva općinska vrtića koja sufinancira s 50 posto ukupne cijene vrtića, gradi se i novi vrtić vrijedan 12,2 milijuna kuna, ulaže se u osnovnoškolstvo, stipendiraju se studenti te se sufinanciraju udruge mladih - ističu iz općine Gornji Kneginec.