Drugi tjedan zaredom pale cijene goriva Foto: ilustracija

Drugi tjedan zaredom pale cijene goriva

M.D./VV/Index.hr | 27.10.2015. u 10:16h | Objavljeno u Aktualno

Već drugi tjedan zaredom padaju cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija između 10 i 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,88 do 8,92 kune, ovisno o kompaniji.

To je ujedno i najniža cijena eurosupera u posljednjih gotovo devet mjeseci. Inače, u posljednja dva tjedna cijena litre ove vrste goriva pala je ukupno 35 lipa zbog čega je prosječan spremnik od 50 litara jeftiniji za 17,5 kuna.

Litra eurodizela u utorak je pala za 4, odnosno 5 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 8,31 do 8,34 kune, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva u utorak je pala i to za oko 11 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se za oko 3,92 kune, što je najniža cijena u posljednjih mjesec dana.

Jeftinije gorivo u Hrvatskoj posljedica je pada cijena motornih benzina i dizelskog goriva na mediteranskoj burzi za 1,8 odnosno 4,0 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 0,4 posto. Podsjetimo, prije tjedan dana cijena eurodizela pala je najviše u ovoj godini, a zabilježena je i niža cijena autoplina, donosi Index hr.