Odlični plasmani pomoći će Rodešu prilikom dobivanja boljeg startnog broja uoči narednih utrka

ISTOK RODEŠ Ne postavljam si nikakva ograničenja, želim skijati najbolje što mogu

| 30.12.2018. u 17:00h | Objavljeno u Sport

Najbolji varaždinski skijaš Istok Rodeš je 20. prosinca 2018., na slalomskoj utrci Europskog kupa u Obereggenu osvojio prvo mjesto, prvo u karijeri na utrkama Euro kupa, da bi dva dana nakon toga, na slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Italiji, u Madonni di Campiglio, zauzeo sedmo mjesto, ostvarivši najbolji rezultat u hrvatskom skijanju nakon mnogo godina. Rodeš konačno pokazuje da je možda i predvodnik svoje generacije hrvatskih skijaša.

- Ovo su, za sada, najozbiljniji rezultati u mojoj seniorskoj karijeri. Sve je,nakon nekog vremena, sjelo na svoje mjesto na obje utrke. Uvijek sam vjerovao u sebe da to i mogu ostvariti, ali isto tako mislim da još imam prostora za napredak i to već ove sezone - komentirao je Rodeš nakon povijesnih rezultata. Do sada najbolji rezultat na utrkama Svjetskog kupa ostvario je prije dvije godine, na završnici SK-a u St. Moritzu, kada je bio 17. Rezultat iz Madonne di Campiglio nije ostao nezabilježen u nacionalnim medijima, a i legenda hrvatskog skijanja Ivica Kostelić pohvalio je Rodešov nastup.

- Naša mlada garda zakucala je na velika vrata. Rodeš je u Madonni di Campiglio sa startnim brojem 66 osvojio 7. mjesto, Vidović je nastavio niz dobrih rezultata u Svjetskom kupu, Kolega je vodeći u Europskom kupu u slalomu dok je Zubčić među 30 najboljih veleslalomaša na svijetu. Ti rezultati posebno su upečatljivi uzme li se u obzir da se hrvatska skijaška reprezentacija sastoji od pet skijaša, a ukupan broj stalno aktivnih FIS natjecatelja ne premašuje brojku deset - napisao je Kostelić na svom Facebook profilu.

- Primio sam čestitku od Ivice koji je bio s nama, kao pomoćni trener i savjetnik. Jako mu je drago radi cijele naše ekipe, koja ima dobre rezultate ove sezone - naglasio je Rodeš.

Odlični plasmani pomoći će Rodešu prilikom dobivanja boljeg startnog broja uoči narednih utrka, čime bi se zapravo mogli očekivati još bolji rezultati. Sljedeća utrka za Rodeša bit će nastup na Snježnoj kraljici. Do sada je na ovoj utrci startao sa 77., 73. i 69. mjesta, dok je najbolji startni broj imao 2017. godine kada je s cilja krenuo kao 47. skijaš. Sada će imati startni broj 40.

- S boljim startnim brojem i meni se dodatno olakšava posao. Ako nastavim prezentirati svoje najbolje skijanje ni dobrih rezultata neće nedostajati. Bit će mi ovo peti, jubilarni nastup na Snježnoj kraljici,a nadam se da ću moći pokazati svoje najbolje skijanje - objasnio je Rodeš.

S obzirom na to da su oba ponajbolja slalomaša današnjice Marcel Hirscher i Henrik Kristoffersen zapeli na samom početku utrke, Rodeš je u Madonni di Campiglio čak bio i vrlo blizu svog prvog postolja u karijeri. Treće mjesto mu je izmaklo za 60 stotinki. Hrvatska javnost već dugo nije imala prilike vidjeti hrvatskog skijaša na postolju na utrkama Svjetskog kupa, a ako do toga neće doći na domaćoj utrci, postoje izgledi da se to dogodi na nekoj drugoj već ove sezone.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u