Varaždin i Varteks sastali su se prošle sezone u polufinalu Kupa ŽNS-a Foto: Krešimir Đurić

Igra se 1/4 finale Kupa ŽNS-a, Varaždin čeka Varteks, Vinica Jalžabet, a Nedeljanec Polet

| 3.10.2018. u 09:35h | Objavljeno u Sport

Danas će se od 16 sati igrati tri utakmice četvrtfinala Kupa Županijskog nogometnog saveza. Četvrtoligaš Nedeljanec će na svom terenu ugostiti županijskog prvoligaša momčad Poleta iz Tuhovca.

- Očekujem nezgodnog suparnika, koji ima dobre rezultate u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, međutim, igrat ćemo susret na domaćem terenu, u rangu smo više od njih i mislim da iako izuzetno cijenim momčad iz Tuhovca - rekao je trener Nedeljanca Damir Maretić. Njegov kolega na klupi Poleta mišljenja je da na utakmici u srijedu nisu bez izgleda.

- Ako ćemo biti kompletni mislim da imamo izglede, iako je Nedeljanec favorit. U višoj su ligi od nas ali to ne znači da su nepobjedivi, jer smo pobjedama nad dva bivša četvrtoligaša Zelengajem i Plitvicom iz Gojanca pokazali da se, mislim da se možemo ravnopravno nositi s Nedeljancem - naglasio je trener Poleta iz Tuhovca Vjekoslav Vitez.

Županijski prvoligaš Vinica će biti domaćin četvrtoligašu Jalžabetu.
- Od ove utakmice očekujemo jako puno, a to znaju igrači, trener i uprava kluba, pokušat ćemo sve da pobijedimo i da u polufinalu igramo protiv Varaždina. Jalžabet je favorit, već par sezona igraju u Četvrtoj ligi, gdje su imali zapažene rezultate. Sada malo osciliraju u igri, ali su ponavljam favoriti, ali nadamo se da ih možemo pobijediti u 90 minuta - rekao je predsjednik Vinice Miroslav Farkaš. Trener Jalžabeta Goran Vitković svjestan je da njegovu momčad očekuje teško gostovanje.
- Vinica je dobra momčad, a s obzirom na to da će pobjednik našeg nadmetanja u polufinalu Kupa igrati protiv boljeg iz nadmetanja Varaždina i Varteksa, nema sumnje da će domaćin biti dodatno motiviran u ogledu s nama. Mislim da smo kvalitetniji, igramo rang više, ali to moramo pokazati i na terenu. Puno toga ovisit će o nama i ako ćemo biti pravi izborit će prolaz u sljedeće kolu županijskog kupa - naglasio je trener Jalžabeta Goran Vitković.

Na stadionu Varteksa sastat će e drugoligaš Varaždin i četvrtoligaš Varteks.
- Nama je županijski Kup bitan jer nam je omogućio da igramo u osmini finala hrvatskog Kupa s Rijekom. U Županiji smo najjači klub po rejtingu i sve osim našeg prolaza bio bi promašaj. Igrat će igrači koji su dobili manje prilike do sada, da još vidimo njihove mogućnosti i nadam se prolazu u sljedeće kolo - naglasio je trener Varaždina Miljenko Mumlek.
- Dolazimo u goste ekipi koja je za nas Space Shuttle i po svemu je Varaždin ne favorit već apsolutni favorit. Nemamo neke iluzije da možemo nešto napraviti, idemo odigrati koliko će nam oni dozvoliti. Mi smo beskućnici, ali imamo srce i pokušat ćemo odigrati na najvišoj razini a vidjet ćemo za kakav će to rezultat biti dovoljno. Nismo uopće opterećeni tom utakmicom i bio bih zadovoljan sa svakim rezultatom, osim s uvjerljivim porazom - rekao je trener Varteksa Želimir Orehovec.

Na stadionu u Ludbregu sastat će se dva četvrtoligaša, domaćin Podravina i Bednja, koje će zbog zauzetosti stadiona Podravine kvalifikacijskim utakmicama ženskih U-19 reprezentacija za Europsko prvenstvo, svoj susret odigrati 10. listopada u 15 sati i 30 minuta.

U slučaju nariješenog rezultata nakon 90 minuta pobjednik će se odlučiti izvođenjem jedanaesteraca.