MNK Biljevec će po prvi puta nastupiti na Ligi prvaka u mininogometu

I MNK Biljevec hrvatski predstavnik na Ligi prvaka u Sloveniji

J.V., D.N. | 18.8.2017. u 14:33h | Objavljeno u Sport

Liga Prvaka 2017. godine u mininogometu ove će se godine održati u Termama Čatež od 7. do 10. rujna. Po prvi puta će na turniru lige prvaka u nastupiti i jedna ekipa iz općine Maruševec i to MNK "Biljevec".

Klub je pozivnicu za Ligu prvaka dobio temeljem rezultata postignutog na Prvenstvu Hrvatske u mininogometu koje je proljetos  održano u Ivanić Gradu. Dio troškova sudjelovanja ekipe iz Biljevca pokrit će Društvo za sport i rekreaciju Maruševec.

U ovogodišnjem izdanju Lige prvaka predviđeno je sudjelovanje od 50 do 100 momčadi u seniorskoj konkurenciji, te između 20 i 40 momčadi u veteranskoj konkurenciji iz cijele Europe. Pobjednik Lige prvaka 2017. godine primiti će nagradu u novčanom iznosu od 5.000 eura.

Za sada iz Hrvatske pravo nastupa na Ligi prvaka 2017. godine imaju momčadi CB „Kula“ Šibenik, „4 ASA“ Lisičić, MNK“ Biljevec, „Veni vidi vici“ Opuzen, „Hotel Sport“ Ivanić Grad, MNK“ Črešnjavo“ i MNK „Drage“.

Prema odluci EMF-a sve momčadi koje sudjeluju na Ligi prvaka 2017. godine moraju biti smještene u jednom od smještajnih kapaciteta u Čatežu, i to minimalno 3 noći, imati minimalno 10 osoba u momčadi. Propisana su pravila po kojima mogu igrati i igrači koji nisu igrali za klub u tekućoj sezoni, nema dobne granice (za igrače koji nisu punoljetni potrebna je dozvola roditelja/staratelja).

Pravo nastupa nemaju profesionalci, odnosno igrači koji nastupaju u 1.i 2. Nogometnoj ligi svake zemlje, te 1. futsal ligi svake zemlje.