Na prošlogodišnjem izdanju je prikupljeno 21.813 kuna Foto: TK Varteks

U subotu humanitarni teniski turnir za djecu s poremećajima iz spektra autizma

| 9.9.2016. u 07:32h | Objavljeno u Sport

U subotu, 10. rujna u 10 sati na terenima Teniskog kluba Varteks kreće šesti po redu Teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma kojeg organiziraju TK Varteks, Udruga za autizam Pogled i NC Lions Club Varaždin Millennium. Turnir će biti organiziran kao turnir muških, ženskih i mješovitih parova.

Tijekom održavanja turnira bit će organizirana i bogata tombola s nagradama prikupljenim kroz brojne donacije tvrtki i pojedinaca iz Varaždinske i Međimurske županije. Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za provođenje senzomotoričkih vježbi i radionica te različitih kineziterapija terapija za članove udruge Pogled (djecu s poremećajima iz spektra autizma).

Ukoliko ste u mogućnosti, donirajte novčana sredstva na žiro račun NC Lions Cluba Varaždin Millen – Teniski turnir (Privredna banka Zagreb, br. HR18 2340 0091 5108 0546 0; SWIFT CODE: PBZGHR2X). Donirati možete i svoje proizvode. Svi proizvodi koji budu donirani bit će korišteni u organizaciji tombole na samom turniru kako bi se prikupio dodatni novac za navedene svrhe.

Proše godine se odazvalo 93 sudionica i sudionika turnira, a pomoglo je i 50 donatora te je prikupljeno 21.813 kuna. Prikupljena sredstva utrošila su se na provedbu socijalizacijskog i sportsko-rekreativnog programa (senzomotoričke vježbe prilagođene djeci s autizmom, TLP terapije / The Listening Program, terapije Neurofeedback uređajom i sl.), kao i na edukaciju volontera.

Dio prikupljenih sredstava utrošen je na predstavljanje programa rada s djecom s poremećajima iz spektra autizma na IV. hrvatskom simpoziju rane intervencije u djetinjstvu, što je jako važno zbog podizanja svijesti javnosti o problemima djece s poremećajima iz spektra autizma, povezivanja različitih dionika u rješavanju tih problema, ali zbog povezivanja i pokušaju sustavnog rješavanja pitanja vezanih za funkcioniranje naše djece i njihovih obitelji u društvu.