Hrvatska svjetski prvak na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide Foto: Međimurska županija

Hrvatska svjetski prvak na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide

Varaždinske vijesti | 20.6.2018. u 19:05h | Objavljeno u Sport

U nedjelju je upriličena svečana završnica trostrukog Svjetskog prvenstva koje se proteklih dana održalo u Međimurju. Najveći broj ribolovaca u povijesti, preko 350 natjecatelja, 19 zemalja iz cijeloga svijeta, okupilo se na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide, 11. Svjetskom prvenstvu za veterane i 1. Svjetskom prvenstvu u kategoriji veterana – Masters. Popunjeni smještajni kapaciteti, oko 1500 osoba iz pratećeg osoblja uz natjecatelje, te više tisuća posjetitelja bodrili su ekipe i pojedince na lokacijama uz rijeku Muru u Svetom Martinu na Muri, Podturnu i Selnici.

Prema riječima predsjednika Svjetske ribolovne federacije Claudia Matteolija, predsjednika hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića, predsjednika Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza Vladimira Severa i potpredsjednika Međunarodne sportske Ribolovne Federacije Rolanda Marka, organizatori su se pobrinuli kako bi se ekipe natjecale u jednim od najljepših staza u Europi.

Na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide, svjetski prvak je Hrvatska. Ekipno je reprezentacija Hrvatske osvojila zlato, reprezentacija Italije srebro, a Engleska broncu. Pojedinačno, član hrvatske reprezentacije Nikola Geček osvojio je zlato, reprezentativac Slovenije srebro, a bronca je otišla u Englesku.

Na 11. Svjetskom prvenstvu za veterane ekipno je zlato osvojila reprezentacija Mađarske, srebro Italija, a broncu Engleska, dok je u pojedinačnim natjecanjima zlato osvojio predstavnik Italije, srebro Engleske, a broncu Mađarske.  Premijerno 1. Svjetsko prvenstvo u kategoriji veterana – Masters u ekipnom natjecanju je najuspješnije bilo za reprezentaciju Francuske, koja je osvojila zlato, reprezentacija Engleske je osvojila srebro, a bronca je otišla u Češku. U pojedinačnom natjecanju zlato je osvojio predstavnik Srbije, srebro Francuske, a broncu predstavnik Engleske.

Na završnoj svečanosti svim sudionicima se obratio župan Međimurske županije Matija Posavec čestitavši nagrađenima, ali i svima na sudjelovanju.

- Vjerujem kako ste zadovoljni Međimurjem, uređenošću staza, gostoljubivosti naših ljudi i cjelokupnoj organizaciji. Ponesite lijepe uspomene iz Međimurja i vratite nam se opet - poručio je Posavec, u ime nazočnih načelnika općina – domaćina, Dražena Črnčeca, načelnika Općine Sveti Martin na Muri, Ervina Vičevića, načelnika Općine Selnica, Perice Hajdarovića, načelnika Općine Podturen i Dražena Srpaka, gradonačelnika Murskog Središća.

Najveće zahvale na odličnoj organizaciji, promociji Međimurja i sposobnosti da sve prođe u najboljem redu idu vrijednim volonterima iz Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije na čelu sa Zoranom Pfeiferom kojemu je osobno zahvalio i čestitao prvi čovjek FIPS-e (Svjetske ribolovne organizacije) Claudio Mateolli.