Gol Ivana Rakitića za vodstvo od 2:0 Foto: uefa.com

Hrvatska sa Češkom bez pobjede, zbog baklji utakmica kratko prekinuta

| 17.6.2016. u 19:41h | Objavljeno u Sport

U drugom susretu skupine D na Europskom prvenstvu u Francuskoj danas su Hrvatska i Češka odigrale bez pobjednika 2:2, poluvrijeme 1:0. Na susretu, odigranom na stadionu Geoffroy Guichard u Saint-Etienneu, pred 41 500 gledatelja, a sudio ga je Englez Mark Clattenburg, Hrvatska je šezdesetak minuta bila bolji suparnik od Čeha, koji su svoj prvi udarac u okvir gola Vatrenih uputili u 52. minuti nadmetanja. Hrvatska je povela 2:0, golovima Ivana Perišiča u 37. i Ivana Rakitića u 59. minuti susreta.

U 61. minuti igru je napustio Luka Modrić, a umjesto njega priliku je dobio Mateo Kovačić. Razlog su navodno bili problemi s preponom, a kasnije se pokazalo da je u pitanju istegnuće aduktora, zbog čega Modrića vjerojatno neće biti na sljedećem susretu.

Nakon izlaska Modrića bila je vidljiva nešto slabija igra Vatrenih. Nakon gola Rakitića Hrvatska je imala još par prigoda za gol, ali ih nije realizirala, nakon čega je gol za reprezentaciju Češke postigao Milan Škoda u 76. minuti nadmetanja.

U 86. minuti utakmica je bila na četiri minute prekinuta, nakon što su s tribina s hrvatskim navijačima u teren, kod gola češke reprezentacije, ubačene baklje. Utakmica je nastavljena, no hoće li biti sankcija od UEFA-e za hrvatsku vrstu nakon ovog incidenta tek će se vidjeti.

Prekid je pomogao češkoj vrsti, jer je u 93. minuti zbog igranja rukom Domagoja Vide u svom kaznenom prostoru češka reprezetacija preko Necida iz kaznenog udarca izjednačila na 2:2, što je bio i konačni isgod nadmetanja.

- Malo nas je poremetio izlazak Modrića, a nakon toga dogodio se prekid na kojeg ne možemo utjecati. Rezultatom ne mogu zadovoljan gledajući svuh 90 minuta, ali morami biti ponosni na igrače, a ja sam optimista, imamo još jednu utakmicu, ako nas ne izbace prije toga s natjecanja - rekao je uz ostalo hrvatski izbornik Ante Čačić u izjavi za HRT.

Posljednju utakmicu u skupini D Hrvatska će odigrati u utorak, 21. ovoga mjeseca u Bordeauxu u 21 sat protiv Španjolske.