Hrvatska će danas u Moskvi doznati suparnike na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018.

| 1.12.2017. u 12:44h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Danas će se u 16 sati u Moskvi održati ždrijeb skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje je na rasporedu od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine, a Hrvatska je jedan od ukupno 32 sudionika.

Vatreni se nalaze u drugoj jakosnoj kategoriji, zajedno sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem, te se s njima ne mogu naći u istoj skupini.

U skupini mogu biti maksimalno dvije europske momčadi, te najviše po jedna s preostalih kontinenata. Jakosne su skupine određene na temelju poretka na Fifinoj ljestvici iz listopada ove godine.

U hrvatskom nogometnom izaslanstvu na moskovskom ždrijebu, uz predsjednika HNS-a Davora Šukera je i izbornik Zlatko Dalić, koji se ne zamara mogućim suparnicima hrvatske reprezentacije u skupini.

- Svejedno mi je tko će nam biti suparnik u grupi, nisam birao suparnika za dodatne kvalifikacije pa neću ni za prvu fazu natjecanja. Znam da nam reprezentacija vrijedi i da sa svima možemo igrati. Bitno je da se reprezentacija dobro pripremi i da svi igrači budu zdravi - napomenuo je Dalić u nedavvom razgovoru za naš tjednik.