Ministrica predstavila instrumente unutarnjeg tržišta namijenjene građanima, ali i poduzetnicima Foto: Krešimir Đurić

Ministrica predstavila instrumente unutarnjeg tržišta namijenjene građanima, ali i poduzetnicima

M.P./Varaždinske vijesti | 29.9.2017. u 13:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u sklopu svog posjeta Varaždinu predstavila je instrumente unutarnjeg tržišta namijenjene građanima, ali i poduzetnicima.

- Radi se zapravo o prezentaciji web portala koje Ministarstvo nudi i građanima i poduzetnicima kao podršku u rješavanju problema s kojima se eventualno mogu suočiti na tržištu EU. Primjerice, radi se o web servisima i portalima ako imate poteškoća u online trgovini, ako ste primjerice platili namete za koje smatrate da niste morali....Ministarstvo vam tu stoji na raspolaganju jer je kroz mrežu različitih, u naravi web portala, povezano s drugim državama članicama EU te institucijama. Pristup svemu tome je na jednoj točci, Centru unutarnjeg tržišta EU, www.cut.hr - pojasnila je Dalić i pozvala građane da koriste te servise jer su napravljeni u svrhu da njima pomognu.

Dr. Branko Baričević, voditelj Predstavništva EK u Hrvatskoj, rekao je kako na ovaj način građani besplatno mogu potražiti pomoć u rješavanju eventualnih problema i to na hrvatskom jeziku, dok je župan Radimir Čačić izrazio zadovoljstvo što je ministrica u sklopu svog boravka u Varaždinu porazgovarala s najjačim gospodarstvenicima u županiji i posjetila Boxmark koji je među najvećim izvoznicima.

- Ipak, najmanje plaće naš su najveći problem i moramo pronaći način, tu je ministrica ključna, da kroz porezne promjene i eventualno korištenje europskog novca omogućimo priliku da neto plaće porastu kako bismo ljude zadržali ovdje i omogućili rast proizvodnje jer imamo potrebu za radnom snagom. Mi smo najveći izvoznik u Hrvatskoj, no to se ne vidi u plaćama. Tome moramo prilagoditi školovanje i naravno, ozbiljnu prepreku da ako prvi ili drugi put nemate odgovor na ponudu za radnu snagu, da se poveća mogućnost kvota - poručio je Čačić.

dalic

DSC 5676

 

Označeno u