Nenad Horvati, predsjednik varaždinskog Županijskog nogometnog saveza Foto: Dražen Novosel

Horvatić: Presuda Upravnog suda dozvoljava članstvo u dvije neprofitne udruge

| 23.7.2017. u 11:00h | Objavljeno u Sport

Petorica članova Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza stavila su svoje mandate u mirovanje, zbog odredbi novog Zakona o sportu. Među njima je i predsjednik varaždinskog Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić

Naime, prema Zakonu o sportu, državni dužnosnici koji se nalaze na funkcijama saborskog zastupnika, župana, načelnika i gradonačelnika ne mogu biti u upravljačkim tijelima udruga građana.

- Prošli smo tjedan dobili presudu Upravnog suda prema kojoj državni dužnosnici mogu biti u Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza, ali smo nas petorica ipak stavila je svoje mandate u mirovanje. Presuda Upravnog suda jasno govori da državni dužnosnici mogu biti u dvije neprofitne udruge, a Hrvatski nogometni savez to jest, te sam kao predsjednik varaždinskog ŽNS-a legalan član izvršnog odbora HNS-a- rekao je Nenad Horvatić.

Temeljem Statuta HNS-a i osnovan je savjet u kojem se nalazi tih pet članova Izvršnog odbora HNS-a, koji su mandate stavili u mirovanje.

- Dolazit ćemo na sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, imat ćemo sva prava i obveze kao i drugi članovi Izvršnog odbora, jedino nećemo imati pravo glasa. Moj mandat će se ponovno aktivirati onoog trenutka kada se steknu uvjeti da možemo biti članovi Izvršnog odbora  što se može dogoditi za pet ili deset dana, ili će se na izborima , a koji će u Hrvatskom nogometnom savezu biti do travnja 2018., izabrati novi Izvršni odbor, a ako će biti postojeća situacija, mi se nećemo kandidirati za to tijelo - zaključio je Horvatić

Izvršni odbor HNS-a trenutačno broji 11 od 17 članova s pravom glasa, međutim, i to je dovoljno za kvorum (devet) pa se odluke mogu pravovaljano donositi.