Gradonačelnik Batinić primio Nikolu Jelića, najboljeg futsal suca na svijetu

Varaždinske vijesti | 25.1.2019. u 13:02h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je u ivanečkoj Gradskoj vijećnici priredio prijam za Nikolu Jelića, najboljeg svjetskog suca u futsalu.

Jelić je ovaj naslov osvojio odlukom FIFA-e i nogometne organizacije UMBO Futsal Awards 2018. – Best Referee In The World, a temeljem izbora međunarodnih futsal kontrolora suđenja, trenera, igrača,novinara i drugih stručnjaka u tom sportu.

Jelić je u jakoj konkurenciji skupio najveći broj bodova te time uvjerljivo isprednjačio ispred drugo-, odnosno, trećeplasiranih sudaca iz Rusije i Brazila.

S obzirom na to da je riječ o uspjehu na globalnoj razini, koji je ne samo veliko priznanje za Jelića i ŽNS Varaždin čiji je član, već i za cijelu Hrvatsku i Ivanec u kome živi, gradonačelnik Batinić na prigodnoj kratkoj svečanosti Jeliću je uputio čestitke u ime gradske uprave i svih građana te mu, u znak zahvalnosti, uručio prigodan poklon (laptop).

Zahvaljujući na prijamu i ističući osobno zadovoljstvo što je Grad prepoznao njegov rad, Jelić se kratko osvrnuo na početke svoje sportske karijere, na stjecanja znaka FIFA-e, na utakmice koje je sudio po cijeloj Europi i Južnoj Americi kao i na one koje su mu ostale u posebnom sjećanju, a progovorio je i o svojim planovima za budućnost.

Upućujući zahvalnost svima koji su mu tijekom proteklih 19 godina bili potpora u karijeri, posebno je zahvalio svojoj obitelji, a naročito supruzi koja ima razumijevanja za posao koji podrazumijeva česta daleka putovanja i odsustvo od kuće. Jelić je inače zaposlen u MUP-u, na Postaji granične policije Bregana, i svoja putovanja također mora usklađivati sa zahtjevima posla.

Čestitke Nikoli Jeliću uputili su i dogradonačelnik Branko Putarek te pročelnice Marina Držaić i Ljiljana Risek.