Domagoj drožđek postigao je danas svoj osmi gol ovog prvenstva Foto: Krešimir Đurić

Golom Domagoja Drožđeka iz kaznenog udarca Varaždinu druga proljetna pobjeda

| 14.3.2018. u 16:41h | Objavljeno u Sport

Golom Domagoja Drožđeka u 45. minuti iz kaznenog udarca momčad Varaždina je danas na stadionu Varteksa pred oko 1 200 gledatelja, u utakmici 21. kola Druge HNL, pobijedila sastav Dugopolja 1:0 i tako došla do druge uzastopne pobjede u proljetnom dijelu sezone.

Varaždin je utakmicu odigrao bez požutjelih Jerteca, Šimeka i Sačera, te Mezge, koji se ozlijedio na jučeršnjem treningu. Varaždin je u prvom poluvremenu imao više loptu u svom posjedu, dok se Dugopolje uglavnom branilo i priliku čekao iz kontranapada, međutim, gosti su mogli doći u vodstvo i to ne zahvaljujući svojoj akciji.

U 3. minuti Jelić Balta vraćao je loptu glavom svom vrataru, ali učinio je to preslabo, što je umalo iskoristio Jandrek, koji je desno iskosa izašao sam pred vratara Nevistića, koji je uspio obraniti njegov udarac i loptu skrenuti u korner. Akcije Varaždinaca išle su uglavnom po desnoj strani napada. U 8. minuti Glavica je odlučio pucati direktno na gol, po zemlji, ali je vratar Banić loptu zaustavio nogom.

U 11. minuti s oko 35 metara iz slobodnog  udarca pucao je Da Silva, a lopta je završila iznad grede gola Nevistića. U istoj minuti na suprotnoj strani, s oko 20 metara lijevo iskosa, snažno je pucao Drožđek, ali je njegova lopta pogodila vanjski dio mreže desne strane gola Banića. U 16. minuti odlična akcija Klepača po desnoj strani, koji se oslobodio pratnje i poslao povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora za Golubara, koji je udarcem po zemlji loptom pogodio lijevu vratnicu gola Banića.

U 22. minuti nakon prekršaja nad Jevtoskim dosuđen je slobodan udarac za Varaždin i to na 20 metara po sredini od gola Dugopolja. Loptu je uzeo Drožđek ali je njegov udarac od živog zida gostiju završio u korneru. U 26. minutu akcija Dugopolja išla je po desnoj strani, Jandrek se oslobodio Jelić Balte i  s oko 25 metara desno iskosa pucao prema desnoj strani gola Nevistića, koji je loptu skrenuo u korner.

U 32. minuti, nakon ubačaja Bamidelea s desne strane i odbijene lopte od obrane Dugopolja, lopta je u kaznenom prostoru gostiju došla do Kolarića, koji je pucao d prve, u desnu donju stranu gola Banića, koji se bacio i rukama obranio njegov udarac. U 40. minuti Bamidele je pucao desno iskosa prema golu Banića, ali je vratar Dugopolja nogom obranio udarac.

Varaždin je došao u zasluženo vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela. U 44. minuti akciju Varaždinaca pokrenuo je Golubar, koji je odigrao za Drožđeka, a ovaj je loptu proslijedio u desnu stranu kaznenog prostora za Glavicu. Njega je u kaznenom prostoru srušio Da Silva, a sudac Marko Cestarić je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku za domaćina. Sigurni realizator najstrože kazne bio je prvi topnik Varaždinaca Domagoj Drožđek, kojemu je to bio osmi gol ovog prvenstva.

U 58. minut sjajna akcija Varaždinaca, koju je pokrenuo Golubar, koji je pred kaznenim prostorom pronašao Kolarića, a ovaj proslijedio za Glavicu, koji je uspio zatresti mrežu vratara Banića, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

U 89. minuti veliku priliku za izjednačenje Dugopolja imao je Marko Jurić, ali je ubačaj s lijeve strane snažnim udarcem poslao daleko od gola Nevistića. U posljednjoj minuti drugi žuti automatski crveni karton dobio je Ivan Prtajin.

Važna pobjeda Varaždina koji će u subotu od 15 sati i 30 minuta ugostiti drugu momčad Hajduka.