PPD Zagreb izgubio je polufinalnu utakmicu SEHA lige protiv Vardara 26:24 Foto: Mario Šamec

FOTO: Glasna podrška varaždinske publike nije pomogla PPD Zagrebu

| 1.4.2016. u 21:59h | Objavljeno u Sport

PPD Zagreb nije se uspio plasirati u finale SEHA lige, unatoč glasnoj podršci koju su dobili tokom čitave utakmice u ispunjenoj varaždinskoj Areni (Gradskoj sportkoj dvorani kraj Drave). Makedonski Vardar je pobijedio zagrebačku momčad 26:24.

Prvi gol na utakmici je postigao PPD Zagreb, ali nakon toga Vardar radi seriju od 3:0 čime dolazi u vodstvo koje tokom čitavog prvog poluvremena drži unatoč naporima Zagrebaša. Kao i u utakmici između Veszprema i Meshkova, prvo poluvrijeme su obilježile čvrste obrane jedne i druge momčadi, a na odmor se išlo prednošću od dva gola za goste iz Skopja (12:10).

Ipak, Zagrebaši dobro otvaraju drugo poluvrijeme kada rade svoju seriju od 3:0 te već u 34. minuti preokreću susret rezultatski u svoju korist (13:12). Do 52. minute utakmice su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a u zadnjih osam minuta se ide sa izjednačenjem (19:19). U tom periodu Vardar se bolje snalazi te djelomičnim rezultatom 4:1 gradi prednost od tri gola razlike (23:20). Zagreb skuplja snage te se u 59. minuti približio na samo gol zaostatka (24:23).

U posljednjoj minuti utakmice Zagreb je iskoristio dva igrača više na terenu te još jednom smanjio prednost Vardara na samo gol zaostatka (25:24), ali unatoč brojčanoj nadmoći i agresivnoj obrani Zagreba gdje su htjeli ukrasti loptu, Alex Dujshebaev zabija za konačnih 26:24.

Bilo je i prekida igre u posljednjoj minuti kada se Zagreb žalio na pogodak koji su igrači Vardara zabili u posljednoj minuti susreta s igračem više na terenu, unatoč isključenju za njihovu momčad.

Najbolji u redovima Zagreba je bio Zlatko Horvat koji je zabio šest golova iz šest upućenih udaraca, dok su Domagoj Pavlović, Tin Kontrec i Luka Šebetić zabili po četiri gola. U redovima Vardara je najbolji bio Dejan Manaškov sa šest golova, dok je Alex Dujshebaev dodao pet golova.

Utakmicu za treće mjesto, Zagreb će odigrati protiv bjeloruskog Meshkova iz Bresta u nedjelju u 16 sati i 30 minuta.