Gimnastičarke Vindije najbolje na Završnici Kupa Hrvatske Foto: GK Vindija

Gimnastičarke Vindije najbolje na Završnici Kupa Hrvatske

G.V./Varaždinske vijesti | 8.6.2016. u 12:08h | Objavljeno u Sport

Protekle nedjelje u Poreču održana je Završnica Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici - B program uz sudjelovanje 93 ritmičarke iz 12 hrvatskih klubova ritmičke gimnastike.

U B programu postoji 5 kategorija, a Gimnastički klub Vindiju je predstavljalo 6 djevojčica. U najmlađoj kategoriji Paulina Tomašković osvojila je drugo mjesto među 22 natjecateljke, iza godinu dana starije Mie Gvozden iz GK Maksimir Zagreb.

U kategoriji mlađih kadetkinja Vindiju su predstavljale tri ritmičarke, a ukupno ih je bilo čak 21. Elena Košćak bila je najbolja, prva ispred domaće natjecateljke iz KRSG Poreč, Petre Belević. Sara Crnčec osvojila je četvrto mjesto, a Rea Belić-Šebečić osvojila osmo mjesto. U kategoriji kadetkinja, Vindijka Leona Pretković osvojila je drugo mjesto iza Gee Bošnjak Vrh iz GK Aura Zagreb.

U kategoriji juniorki natjecale su 22 ritmičarke, a među njima unatoč većim greškama s loptom s bodom prednosti najbolja je bila Vindijka Kaja Bobek ispred Eme Bello iz GK Maksimir Zagreb. U kategoriji seniorki Vindija nema predstavnica, a najbolja je bila Karla Vukoja iz KRSG Poreč.

Tako su Vindijke i na ovom natjecanju sa osvojena dva naslova, pobjednica Kupa Hrvatske i dva druga mjesta bile najuspješnije po broju i sjaju osvojenih medalja.