Članovi GK Vindija na natjecanju u Novom Sadu

Gimnastičar Vindije Mateo Žugec pomeo konkurenciju u Novom Sadu

| 6.12.2016. u 07:59h | Objavljeno u Sport

Tijekom vikenda gimnastičari Vindije natjecali su na jakom međunarodnom turniru u Novom Sadu, gdje su u konkurenciji četrnaest država iz Europe i svijeta, a s obzirom da su imali natjecatelje u svim starosnim kategorijama, uspjeli osvojiti trofej, kao treća ekipa turnira, iza Bugarske i Srbije, što je ogroman uspjeh,jer su se kao klub natjecali protiv nacionalnih reprezentacija.

Pojedinačno Mateo Žugec već je standardno najdominantniji u vježi na konju na svim natjecanjima. U Novom Sadu uspio je odraditi svoju vježbu u cijelosti, i na kvalifikacijama i u finalu, te s bodom i pol prednosti potvrdio klasu iznad svih i osvojio zlatno odličje.

Teo Bartolec je pobijedio u kvalifikacijama, no u finalu je pao na leđa u izvedbi elementa twist na parteru, te se morao oprostiti od medalje. Vito Nušak uspio se plasirati u finale, gdje mu je ponestalo snage u elementima izdržljivosti, te je s velikim odbitkom također ostao bez odličja.

Noa Matušin je u jakoj juniorskoj konkurenciji odlično odradio kombinacije s minimalnim odbicima, no budući da se našao u finalu s još dvojicom Hrvata, a dozvoljeno je samo dvoje finalista po naciji, Matušin je morao svoje mjesto prepustiti predstavniku druge nacije.