Varteks je poveo u prvom dijelu, a gosti su izjednačili u nastavku susreta Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varteksu bod protiv Vukovara 1991, koji je od 38. minute bio s igračem manje

| 15.3.2018. u 20:42h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U susretu 16. kola Treće HNL Istok koja je odigrana večeras na stadionu Varteksa pred oko 800 gledatelja, momčad Varteksa odigrala je sa sastavom Vukovara 1991 1:1, s time da su gosti od 38. minute imali igrača manje, jer je crveni karton dobio Marko Mišković. Varteks je u vodstvo doveo Tihomir Đoštarić u 39. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Drago Lovrić u 69. minuti susreta.

Trener Varteksa Antun Jukić za ovaj susret nije mogao računati na Ivana Novoselca, zbog crvenog kartona, a zbog tri žuta kartona u sastavu neće biti Matije Kuhara, Frana Kukeca i David Sušca. Zbog bolesti nije bilo ni Ivana Soksera, tako da su četiri igrača sjedila uz Jukića na klupi za pričuve.

Iz ne baš bogatog prilikama prvog poluvremena, treba izdvojiti 13. minuta, u kojoj je Varteksov Tihomir Šoštarić pucao je iz daljine iz slobodnog udarca, ali nije bilo opasnosti po vratara gostiju. U 21. minuti udarac je okušao Cho s ruba kaznenog prostora i pogodio desni vanjski dio mreže domaćina.

U 31. minuti ubačaj iz kornera s lijeve strane u kazneni prostor Vukovara 1991  gdje su igrači Varteksa bili u skoku, ali je lopta otišla pored gola. U 38. minuti crveni karton dobio je Marko Mišković, zbog prekršaja, kao zadnji igrač obrane, nad Nikolom Šobakom na 22 metra od gola, s lijeve strane. Iz slobodnog udarca Tihomir Šoštarić je preciznim udarcem pogodio desni donji kut nemoćnog vratara Vukovara 1991 za vodstvo Varteksa u 39. minuti.

Iako s igračem manje, momčad Vukovara 1991 u nastavak susreta ušla je s namjerom da izjednači rezultat, a u njihovoj se igri nije osjetilo da su brojčano slabiji u odnosu na domaćina.

U 52. minuti akcija gostiju po lijevoj strani,u donji lijevi kut pucao je Cho, ali je vratar Varteksa Marko Posavec krajnjim naporom loptu rukama skrenuo u korner.

U 55. minuti Plum je probio lijevu stranu došao pred vratara Posavca i pokušao odigrati za svoje igrače u pred golom, ali je bio neuspješan u dodavanju. U 60. minuti gosti su dva puta tresli okvir gola Varteksa, vratnicu i gredu, ali mreža se nije zatresla.

U 61. minuti Plum je pucao iz daljine ali je Posavec obranio njegov udarac. Vukovar 1991 izjednačilo je u 69 minuti. Matej Jagustin je ubacio iz kornera s lijeve strane, a pred golom Varteksa najviši je u skoku bio Drago Lovrić i glavom loptu proslijedio u mrežu.

U 87. minuti domačin je mogao povesti. Po lijevoj strani u kazneni prostor sjurio se Luka Šiprak i snažno pucao po zemlji, ali je vratar Vukovara 1991 Ilija Đilas obranio njegov udarac.

Uoči utakmice, gradonačelnici Vukovara i Varaždina Ivan Penava i Ivan Čehok odali su počast žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa na Trgu slobode.

Gradonačelnici su bili i na utakmici, a uoči susreta prvi se okupljenima na stadionu Varteksa obratio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji se zahvalio na gostoprimitvu.

- Nalazimo se u Varaždinu, našem Varaždinu, jer smo tijekom godina, posebno u Domovinskom ratu povezani s Varaždinom,jer su Varaždinci, pripadnici MUP-a, branili Vukovar i svojim primjerom, žrtvom i hrabrošću pokazali kako se voli i brani Domovina na najtežem ratištu. Uspostavili su temelje suradnje i omogučili Čehoku i meni mogućnost da na tim dubokim temeljima uspostavimo most prijateljstva i suradnje dvaju gradova. Zahvalio bih se što ova utakmica ima humanitarni karakter, s pijetetom na sve poginule i stradale za slobodnu Hrvatsku, s mislima na Varaždince koji su branili Vukovar - rekao je Penava.

- Prije tri mjeseca 3 mjeseca potpisali smo povelju o prijateljstvu, koje je iskovano u najtežim danima,jer su Varaždinci bili najbrojniji branitelji Vukovara. Kada smo slavili 25 obljetnicu Puma potpisali smo sporazum koji ne smije ostati mrtvo slovo na papiru. Suradnja Varteksa i Vukovara 1991 pokazuje da nogomet spaja ljude i zbog toga sam sretan i ponosan, da svi u Varaždinu možemo ugostiti prijatelje iz Vukovara. Ovo je početak pravog sportskog prijateljstva - naglasio je Čehok.

U nastavku svečanosti predsjednik Varteksa Dražen Vučković uručio je poklone, dresove Varteksa, Ivanu Čehoku i Ivanu Penavi, a poklone su dobili i legendarni vukovarski branitelj Ivan Lukić Zolja i trener Vukovara 1991 Ivica Radoš, koji je nosio dres prvoligaša Varteksa.