Tihomir Šoštarić bio je danas dvostruki strijelac za Varteks u pobjedi nad Belišćem Foto: Dražen Novosel

FOTO: Varteks na Varteksu, pred svojim navijačima, debitirao 3:0 pobjedom nad Belišćem

| 9.9.2017. u 18:34h | Objavljeno u Sport

Nakon dva uzastopna gostovanja u Vukovaru i Slavonskom Brodu, gdje su osvojili jedan bod, nogometaši Varteksa odigrali su danas poslijepodne i prvu utakmicu pred svojim navijačima, i to na stadionu Varteksa, gdje se na utakmici 3. kola Treće HNL Istok okupilo oko 420 navijača.

Varteks je na domaćem terenu debitirao pobjedom nad Belišćem rezultatom 3:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena. Pitanje pobjednika riješeno je do 27. minute susreta, pri čemu je dva gola postigao Tihomir Šoštarić, a jednom je mrežu gostiju zatresao Ivan Sokser.

Varteks je na prvoj domaćoj utakmici bio na klupi bez svog trenera Antuna Jukića, koji je zbog, učestalog prigovaranja na utakmici u prošlom kolu u Slavonskom Brodu, bio udaljen s klupe, a nakon čega je tijekom tjedna od disciplinskog suca kažnjen s jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi s klupe.

Utakmica nije mogla bolje početi za varaždinskog trećeligaša. Već u 11. minuti Varteks je došao u vodstvo golom Tihomira Šoštarića, koji je s oko 20 metara desno iskosa iz slobodnog udarca prebacio živi zid Belišća i pogodio lijevu stranu golmana Petrovića.

Šoštarić je u 14. minuti povisio na 2:0. Nakon ubačene lopte pred kazneni prostor gostiju Šoštarić je krenuo prema gostujućem šesnaestercu, vagnuo suparničkog igrača, izbio sam pred vratara Belišća i pogodio mrežu za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Na 3:0 povisio je Ivan Sokser u 27. minuti susreta udarcem s 25 metara lijevo iskosa. Izgledalo je da će to biti centaršut u kazneni prostor Belišća, tako je mislio i njihov vratar Petrović, no lopta nakon što je preletjela golmana Belišća, pogodila je lijevu vratnicu gola Belišća i završila u mreži.

U završnici prvog dijela ponovno je Šoštarić imao priliku, pucao je s oko 25 metara od gola, ali je vratar Belišća obranio njegov udarac. Gosti u prvih 45 minuta nisu ni jednom ugrozili gol Varteksa.

U nastavku utakmice gostujući trener napravio je sve tri izmjene, ali to nije donijelo promjenu igre kod gostiju, koji nisu ozbiljnije ugrozili vratara Drevena, pa je Varteks i dalje bio aktivniji i opasniji suparnik.

U dobroj se prilici u drugom dijelu našao Takatoku, ali je njegov udarac s oko dvadesetak metara lijevo iskosa vratar Petrović obranio.Svoj prvi i to potpuno bezopasmi udarac po golu Varteksa Belišće je uputilo u 76. minuti, a lopta koja je išla lagano po zemlji prema sredini gola domaćina vratar Dreven je bez problema prihvatio.

Nakon prve, povijesne pobjede u Trećoj HNL Istok, u sljedećem kolu Varteks će biti gost druge momčadi Osijeka.