FOTO Varaždinska triatlonka Karla Čović najbolja kod žena u zahtjevnoj biciklističkoj utrci na 24 sata

| 15.6.2023. u 10:36h | Objavljeno u Sport

Prošlog vikenda u slavonskom mjestu Oriovac po prvi puta u Hrvatskoj održana je jedinstvena biciklistička utrka Maraton CroUltra od 24 sata, kao i Europsko biciklističko prvenstvo na 6 i 12 sati.

U zahtjevnoj utrci na 24 sata iz pet različitih zemalja nastupilo je ukupno 22 natjecatelja i kao jedina žena varaždinska triatlonka Karla Čović pritom odvozivši 420 kilometara i osvojivši prvo mjesto u ženskoj kategoriji.

- Odlična utrka, ljubazni domaćini, vrhunska organizacija pod vodstvom promotora biciklizma Damija Zupija. Puno prijavljenih ali na startu samo 22 vozača, 21 muškarac i ja, jedina žena, tako da sam mogla i krug odvoziti za pobjedu, ali to mi nikad nije bio cilj.

Teški vremenski uvjeti svima su nam poremetili planove, sparina, vrućina, kiša, vjetar, farme konja, krava, ovci, labud u šetnji cestom, svega je bilo, zabavno i poučno. Kružna ruta, krug 21 kilometar. Problemi su mi počeli kroz noć bušenjem vanjske gume tubeless bez zračnice. Spasio me slovenski tim servisera, inače bi morala odustati od utrke, a nakon toga nastavilo se dobro poznato "spava mi se"...

Od tih 24 sata vožnje 12 sati je natjecanje a preostalih 12 sati bol i borba sami sa sobom. Od iznimne važnosti je jaka i posložena glava. Inače, nisam imala namjeru ići na ovu utrku jer nisam u treningu. Plan mi je bio 12 sati Slovenije sredinom srpnja. Ali kako su Sloveniju otkazali, a da ne prođe sezona bez ijedne utrke, u posljednji čas sam prijavila CroUltra 24.

U triatlonu se više ne natječem, radi dugogodišnje artroze koljena, koja mi ne dozvoljava trčanje, pa sam se od prošle godine prebacila na biciklizam. Uglavnom, bilo mi je super, druženje s mojom starom, dragom ekipom vozača. Sretna sam i prezadovoljna kako sam to izvukla bez treninga, i sada cijelo ljeto bez grižnje savjesti Fuma i ja možemo bezbrižno putovati landrati - podijelila je svoje dojmove s utrke Karla Čović.

Galerija slika