Varaždinu je večeras bila peta prijateljska utakmica u sklopu priprema za novu sezonu Foto: Krešimir Đurić

FOTO:Varaždin pobijedio prvaka UAE, momčad Al Aina trenera Zorana Mamića

| 26.7.2018. u 20:54h | Objavljeno u Sport

Pred oko 500 gledatelja momčad Varaždina je večeras na stadionu Varteksa, u sklopu priprema za novu sezonu u Drugoj HNL, odigrala prijateljski susret s prvakom Ujedinjenih Arapskih Emirata, sastavom Al Aina, kojeg trenira Zoran Mamić. Varaždin je pobijedio rezultatom 2:1, poluvrijeme 0:0. Varaždinu je to bila peta pripremna utakmica, a momčadi Al Aina druga,prvu su odigrali s Inerom u Zaprešiću.

Al Ain je od 13. srpnja bio na pripremama u Ptuju, dok će od sutra do 4. kolovoza trenirati u Zagrebu. Na večerašnjoj je utakmici bio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, koji je bio trener Al Aina od 2014. do 2017. godine, a s momčadi je osvojio Predsjednikov kup, nacionalno Prvenstvo i Superkup.

Već u prvoj minuti susreta napad Varaždina okončao je Josip Golubar, koji je pogodio lijevu vratnicu gola gostiju. U 7. minuti pred golom Varaždina Bandar je iskoristo je nepažnju domaće obrane i došao pred vratara Mrmića, ali je udarac bio loš i preslab. U 9. minuti Caio je zanjihao Bamidelea ali je njegov udarac završio iznad gola. U 20. minuti Sačer je potegnuo polukontru s desne strane napada Varaždina i loptom u lijevoj strani kaznenog prostora Al Aina uposlio Glavicu, koji je snažno pucao, ali je vratar Eisa obranio njegov udarac. U 24. minuti Diaky je pucao s oko 20 metara desno iskosa po zemlji, ali je vratar Mrmić loptu skrenuo u kormer.

U 35. minuti Brezovec je dva puta izbijao loptu s gol linije i spasio Varaždin od sigurnog pogotka, jer je vratar Mrmić u obje situacije bio svladan. U 38. minuti Jertec je zaradio slobodan udarac na oko 20 metara lijevo iskosa od gola Al Aina, loptu je uzeo Brezovec i prebacio živi zid, ali i gol gostiju.

U 48. minuti sjajna akcija Varaždinaca, lopta je prebačena u lijevu stranu napada domače momčadi za Drožđeka, koji je na poluvremenu ušao u igru, a najbolji strijelac druge HNL prošle sezone nesebično je u desnoj strani kaznenog prostora odigrao za Benka, koji je uputio loptu prema praznoj mreži, ali se u posljednji trenutak pred gol lijom našao Shiotavi i izbacio loptu u polje.

Minutu kasnije u prilici za gol našao se Drožđek, ali je njegov udarac vratar Eisa skrenuo u korner. Varaždin je poveo u 56. minuti a strijelac je bio Domagoj Drožđek, kojeg je pred golom Al Aina sjajno uposlio Benko, a Drožđek je loptom prebacio istrčalog vratara Khalida Eise.

Al Ain je izjednačio u 67. minuti, a strijelac je bio Caio, koji je iskoristio nepotrebno poigravanje s loptom u vlastitom kaznenom prostoru domaćeg vratara Gavranovića te nakon što loptu nije više imao pod kontrolom bez poteškoća iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu.

Varaždin je do drugog gola došao u 78. minuti kada se lopta od obrane AL Aina odbula u desnu stranu kaznenog prostora, gdje ju je dočekao Dragan Wagner, koji je par minutaranije ušao u igru i udarcem od prve preciznim udarcem loptu poslao u lijevu stranu gola nemoćnog vratara Dawoouda. U 81. minuti Caio je iz slobodnog udarca s oko 20 metara desno iskosa pogodio gredu gola Gavranovića.

Nakon večerašnjeg susreta s Al Ainom momčad Varaždina će u subotu,28. srpnja, odigrati pripremnu utakmicu sa sastavom Zagreba u gostima, i to od 18 sati na igralištu u Veslačkoj ulici.  

U subotu,4. kolovoza, Varaždin će odigrati prijateljski susret s novim drugoligašem, sastavom Međimurja, na stadionu SRC Mladost Čakovcu, s početkom, najvjerojatnije, u 18 sati.

U utorak, 7. kolovoza momčad trenera Miljenka Mumleka gostovat će na Gradskom stadionu u Koprivnici kod prvoligaša Slaven Belupa, dok će u subotu, 11. kolovoza na stadionu Varteksa, u prijateljskom susretu, dočekati drugu momčad Osijeka.

Posljednja provjera za momčad Varaždina planirana je za subotu, 18. kolovoza, suparnik trenutačno još nije poznat, ali je sigurno da će „generalku“ pred novo prvenstvo u Drugoj HNL, nogometaši Varaždina igrati u gostima, s obzirom da će i u 1. kolu nove sezone,24. kolovoza, biti gosti momčadi BSK-a u Bijelom Brdu.