FOTO: Utrkom u Novom Marofu otvorena ovogodišnja karting sezona

| 1.5.2016. u 19:21h | Objavljeno u Sport

Na stazi Karting centra „ST Rauš“ u Novom Marofu održava se Međunarodna karting utrka i Prvenstvo Hrvatske pod nazivom "3. Nagrada Prelučke legende - Novi Marof 2016." koju organizira Autoklub "RI autosport" iz Rijeke i njome je otvarena ovogodišnja karting sezona u Hrvatskoj.

-S kartingom smo tu gdje jesmo. Ovo je i sadašnjost i budućnost hrvatskog karting sporta. U okviru hrvatskog i karting saveza, utrka je međunarodna i hvala gostima koji su se odazvali. Među službenim sudionicima današnje utrke jedan je gost iz susjedne nam Srbije dok je jučer bilo i vozača iz drugih zemalja na treningu, što nam daje hrabrosti da ćemo organizirati utrke i narednih godina - istaknuo je Miroslav Krpan, predsjednik Autokluba "RI autosport " iz Rijeke te nadodao kako je utkra upisana u kalendar FIA te proglasio utrku kišnom utrkom.

Natjecanje se sastoji od dvije bodovne utrke, dok su natjecatelji raspoređeni u devet klasa. Utrka je jedna od šest koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske. Najviše sudionika dolazi iz Karting kluba Koprivnica, a u Novi Marof stižu natjecatelji iz ukupno četrnaest hrvatskih klubova.

-Ovo je doista prekrasna staza, prekrasan objekt za koji ja vjerujem da će u budućnosti ugostiti mnoge zanimljive ljude i zanimljiva imena ovoga sporta, s druge strane utrka je ovaj puta prva u ovoj sezoni, vrijeme nas nije poslužilo, ali kišne utrke čak mogu biti zanimljiveje od drugih - istaknuo je Hrvoje Cvitanović, član Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza te proglasio prvu utrku ove godine i ove sezone otvorenom.

Naime, ovo je drugi puta da se ova utrka organizira u Novom Marofu. Inače, prva utrka "Prelučke legende" bila je u Belici u Međimurju 2013., zatim 2014. u Novom Marofu i sada je taj grad opet domaćin. Za utrku je ove godine prijavljeno 40 domaćih vozača.

Što se tiče organizatora natjecanja, RI autosport, i oni imaju svoje predstavnike. Riječ je o klubu koji ima istaknute pojedince, dva prvaka Hrvatske te jednog viceprvaka. Sam klub postoji već osam godina, a poneki članovi kluba u ovom su sportu već više desetaka godina.