Radovi su počeli sa sanacijom tribine i zamjenom stolica koje su zadnji puta postavljenje 1986. godine

FOTO: U tijeku opsežni radovi uređenja stadiona Sloboda za Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga

| 6.6.2019. u 13:02h | Objavljeno u Sport

Na stadionu Sloboda već uvelike traju pripreme za Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga (ETCH2nd), koje će se u Varaždinu održati od 10. do 11. kolovoza, tri decenija nakon nezaboravnog Juniorskog prvenstva Europe u atletici (JUPEA) 1989. godine.

Na ovom velikom sportskom događaju sudjelovat će 12 europskih reprezentacija s oko 720 atletičarki i atletičara koji će se natjecati u 20 atletskih disciplina. Sudionici dolaze iz Austrije, Bugarske, Danske, Estonije, Gruzije, Islanda, Izraela, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske, a organizatori ovog sportskog događanja su Europska atletska federacija, Hrvatski atletski savez i Grad Varaždin.

Među sudionicima se očekuje dolazak više europskih prvaka i olimpijskih pobjednika, a zajedno s trenerima, sucima i ostalim pratećim osobljem na prvenstvu će sudjelovati više od 1200 osoba. Budući da će to biti najveće takvo događanje nakon već spomenutog Juniorskog prvenstva Europe u atletici (JUPEA) 1989. godine, nužne su pripreme i rekonstrukcijski radovi na stadionu, koji se ovih dana provode.

-Počeli smo sa sanacijom tribine i zamjenom stolica koje su zadnji puta postavljenje 1986. godine i uspjeli smo u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Gradom Varaždinom iznači sredstva da se postave nove stolice, a radi se o 2815 stolica, koje će se postaviti na tribinama, što će dati jedan prekrasan vizual stadionu koji je inače lijep. Ide se u rekonstrukciju i renovaciju prostorija koje su nam bitne za samo natjecanje, za službene urede, žalbene komisije, delegate. Uređuje se travnjak i VIP zona, kreće rekonstrukcija atletske staze. Također, s vanjske strane će se postaviti tlakavci i obojat će se stadion, koji će za svrhe prvenstva biti cijeli pokriven internetom - rekao je Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Zajednica ovim putem moli sportaše i građane koji rekreativno koriste sportske terene, za razumijevanje narednih dva mjeseca, budući da će zbog provođenja radova biti onemogućeno korištenje terena.
-Nažalost, zbog obimnih radova na stadionu Sloboda, među kojima i uređenje same staze, stadion se neće moći koristiti u periodu od 10. lipnja do 11. kolovoza. Molimo brojne naše sportaše i rekreativce da imaj razumijevanja i strpljenja. Dobra je vijest da će nakon 11. kolovoza ponovo moći koristiti stadion no, ovoga puta i uređenu stazu, ali i sve oko nje – zaključio je Koščak.

Galerija slika