Istok Rodeš na bini je dočekan uz glasnu podršku Varaždinaca Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Svjetskog prvaka dočekali mnogi Varaždinci u Graberju

| 7.3.2016. u 19:53h | Objavljeno u Sport

U Gradskoj sportskoj dvorani Graberje održao se najavljeni doček svjetskog juniorskog prvaka u slalomu Istoka Rodeša gdje su bili pozvani svi sugrađani Varaždina da izraze svoju podršku. Na dočeku se pojavilo oko 200 ljudi koji su uz glazbenu pratnju glazbenog sastava Careva i glasno navijanje mališana iz prvog reda koji su gotovo cijelo vrijeme skandirali "Istok majstore, ne damo te nikome!", stvorili jednu jako dobru atmosferu.

- Osjećaj je za mene bio strašan, nemam uopće u glavi što se uopće događalo u tim trenucima - rekao je Istok Rodeš o svojim dojmovima nakon što je proša kroz cilj slalomske utrke.

Na dočeku su također bili prisutni njegovi treneri iz reprezentacije te bivša hrvatska skijaška reprezentativka Nika Fleiss koja radi u PR-u i promidžbi skijaške reprezentacije.

- Najljepša vam hvala što ste se pojavili u tolikom broju da podržite vašeg zlatnog Istoka Rodeša. Istok je prvi u povijesti hrvatske reprezentacije koji je uspio osvojiti svjetsko juniorsko zlato na što smo iznimno ponosni jer svaka medalja sa nekog prvenstva je veliki uspjeh - rekla je Nika Fleiss.

Osim dočeka, Grad, Županija i Sportska zajednica koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja su uručili Rodešu financijske donacije u iznosi od 40 tisuća kuna.

- Vjerujem da svi znate koliko je bilo potrebno truda i odricanja kod njegovih roditelja i njega samoga u sportu koji je sve drugo samo ne tipičan varaždinski sport da dođe do jednog ovakvog rezultata - rekao je gradonačelnik grada Varaždina, Goran Habuš.

Čestitkama zlatnom slalomašu, uz nagradu pet tisuća kuna, pridružio se i župan Predrag Štromar ističući da je uspjeh varaždinskog skijaša na ponos Varaždinske županije.

Dio atmosfere možete vidjeti u našoj fotogaleriji...