Za Sloveniju je s tribina Arene Varaždin navijla i poznata slovenska olimpijka Jolanda Čeplak Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Slovenija na krilima obrana Urha Kastelica svladala Španjolsku u Areni Varaždin

| 23.1.2018. u 20:13h | Objavljeno u Sport

Iako Slovenija ima jako male šanse za prolaz u polufinale, poglavito zato jer ne ovise samo o svojim nastupima, u svojem vjerojatno predzadnjem susretu Europskog rukometnog prvenstva u drugoj fazi koja se igra u Areni Varaždin ušli su izrazito motivirano protiv Španjolaca i slavili su rezultatom 31:26.

Slovenci su već od samog početka susreta bacali svoje navijače u trans dobrom i motiviranom igrom, a nakon 9 minuta igre imali su vodstvo 5:2. Španjolci su se uspjeli vratiti u susret, te su preuzeli vodstvo u 13. minuti rezultatom 7:6. Ipak, u izjednačenoj bitki do kraja poluvremena, Slovenija je bila bolja i otišla na odmor sa jednim golom razlike 13:12.

Jednako vatreno, kako je bilo u početku prvog poluvremena, Slovenci su krenuli i u drugo poluvrijeme te su nakon 15 minuta igre zabili čak 12 golova, dvostruko više od Španjolaca  u istom razdoblju za vodstvo od 25:18. Velike zasluge za sto pripadaju golmanu Urhu Kastelicu, inače drugom golmanu Slovenije, kojeg Španjolci nikako nisu mogli svladati u trenucima kada se lomio susret.

Do kraja susreta Slovenija je pokušala smiriti igru, ali su u ti trenucima dobili velik broj isključenja i često se branili s igračem manje, a napadali s praznim vratima iza svojih leđa. Do kraja su uspjeli izdržati nalete Španjolaca i zasluženo slaviti, a svoj doprinos je dao i prvi golman Slovenije Matevž Skok sa obranjenim sedmercem u 58. minuti kod rezultata 30:26 za Sloveniju.

Najbolji strijelac Slovenije je bio Gašper Marguč sa 5 golova, dok je kod Španjolaca najbolji strijelac bio Ferran Sole sa 6 golova. Najboljim igračem susreta proglašen je golman Kastelic koji je sveukupno sakupio 12 obrana.

Rukometnim uzbuđenjima još nije kraj za danas u Areni Varaždin, Makedonija će u 20:30 sati igrati protiv Češke. Bit će to dvoboj dvije reprezentacije koje su najugodnija iznenađenja prvenstva.