FOTO Prva ŽNL: Visoke pobjede Plitvice (G) i Zadrugara, kolo gostujućih pobjeda Foto: Martin Novosel

FOTO Prva ŽNL: Visoke pobjede Plitvice (G) i Zadrugara, kolo gostujućih pobjeda

vv | 24.3.2024. u 19:08h | Objavljeno u Sport

U ovom 17. kolu Prve ŽNL, samo je jedna momčad slavila na domaćem terenu, a to je bila Plitvica (G) koja je svladala Mladost (S) sa 6:1.

Plitvica (G) je na poluvrijeme išla s prednošću od 4:0, a golove u prvom poluvremenu su postigli Valentino Brezovec u 7. minuti, Jošua Horvat u 11. minuti, Borna Horvat u 15. minuti te Mihael Melnjak u 45+2 minuti sudačke nadoknade. U drugom poluvremenu, gostujući igrači su u 68. minuti smanjili prednost domaćina pogotkom Luana Santosa Oliveire Bispa, ali nedugo nakon toga domaćini još jednom idu na četiri gola razlike (5:1) pogotkom Davida Posavca u 75. minuti dok je konačnih 6:1 postavio Valentino Brezovec svojim drugim pogotkom u 80. minuti susreta. Mladost (S) je već od 33. minute susreta igrala s igračem manje jer je Petar Klarić dobio isključenje zbog vrijeđanja suca.

Osim uvjerljive pobjede Plitvice, vodeća momčad lige, Zadrugar, je također slavila s visokih 5:1 na gostovanju kod Mladosti (VT). Golove za goste su zabijali Igor Štimac u 34. minuti, Dario Struški u 44. i 76. minuti, Dorian Topolko u 48. minuti, Niko Krobot u 60. minuti susreta, dok je jedini gol za domaćine zabio Ivan Turkalj u 79. minuti susreta.

Trnje nastavlja s odličnim igrama početkom proljeća, te su slavili i u trećem susretu u nizu od nastavka prvenstva, ovaj puta su s 3:0 pobijedili na gostovanju kod Drave-Ajax. Sva tri gola su pala u drugom poluvremenu nakon isključenja igrača domaće momčadi Luke Prahića u 46. minuti susreta koji je povukao protivnika u izglednoj prigodi za postizanje pogotka. Prvo je iz kaznenog udarca mrežu domaćina tresao Lovro Golubić u 47. minuti, dok je preostala dva pogotka zabio Leon Špiranec u 52. i 78. minuti susreta.

Plitvica (S) je na gostovanju kod varaždinske Mladosti također slavila, pobijedili su domaćina sa 3:1. Mladost je povela pogotkom Marka Marciuša u 12. minuti, dok je Plitvica (S) preokrenula rezulata pogotcima Dominika Mastena u 42. minuti, Lovra Težačkog u 58. minuti te Marina Matijašeca u 89. minuti susreta iz kaznenog udarca.

I posljednji domaćin koji je upisao poraz u današnjim utakmicama je bio Čevo koji je izgubio protiv Zelengaja sa 2:1. Dorian Hrman je u 40. minuti susreta donio prednost Zelengaju, na 1:1 je poravnao Ilija Gale u 57. minuti, dok je pobjedu Zelengaju donio David Vrček pogotkom u 74. minuti susreta.