Dario Jertec bio je strijelac jedinog gola za Varaždin Foto: Agencija Sjever

FOTO: Pred oko 1 200 gledatelja Al Nassr bolji od Varaždina

| 28.7.2016. u 20:23h | Objavljeno u Sport

Višestruki prvak Saudijske Arabije, Al Nassr, trenera Zorana Mamića, koja je prošlu sezonu završila na šestom mjestu u nacionalnom prvenstvu, završio je trotjedne pripreme u Svetom Martinu na Muri i prijateljski susret u Varaždinu bio mu je posljednji pred povratak.

S druge strane za domaćeg trećeligaša, koji je s pripremama za novu sezonu u Trećoj HNL Istok počeo 20. ovoga mjeseca, večerašnji je susret bio prvo predstavljanje pred domaćom publikom, koja se očito zaželjela nogometa jer je oko 1 200 gledatelja bilo na tribinama stadiona Varteksa. U domaćem sastavu od novopridošlih igrača nije bilo Conjara i Sambolca.

Kada je počela utakmica počela je i nemilosrdno padati kiša. U prvom dijelu gosti su se bolje postavili  na terenu, lopta im je bila protočnija i na kraju 45 minuta imali su vodstvo od 2:1. Na kraju se pokazalo da je to bio i konačni rezultat susreta. Već u  9. minuti Režić je u kaznenom prostoru srušio jednog gostujućeg igrača nakon čega je sudac Mario Zebec pokazao na bijelu točku, a siguran realizator najstrože kazne bio je Hassan Al Raheb, koji je loptu poslao u lijevu stranu gola  Vratar Posavec pročitao je namjeru, ali nije uspio obraniti udarac.

Tražili su Varaždinci kazneni udarac u 16. minuti jer je jednog gostujućeg igrača lopta u kaznenom prostoru pogodila u ruku, ali sudac Mario Zebec, koji je bio blizu, nije se oglasio. Domaćin je izjednačio u 18. minuti kada je, nakon bijega po desnoj strani, Dario Jertec preciznom loptom po zemlji svladao vratara Al Anzia, pogodivši njegovu desnu stranu gola.

Rezultat 1:1 nije dugo bio aktivan, jer je u 20. minuti, nakon kornera s desne strane, pred golom Varaždinaca najviši u skoku bio Omar Hawsawi i loptu glavom proslijedio u mrežu. U 26. minuti, nakon dobre akcije po lijevoj strani, Al Shehri je pogodio lijevu vratnicu gola Posavca. U 33. miniti Srpak je snažnim udarcem gađao desni gornji kut gola gostiju, ali je vratar Al Anzi loptu skrenuo u korner. Nakon toga došlo je do promjene na vratima Al Naserra i priliku je dobio Al Shammeri. U završnici prvog dijela glavom je iz blizine pokušao Kresinger, ali vratar gostiju bio je na mjestu.

U nastavku utakmice kiša više nije padala toliko jako kao u prvom poluvremenu, ali ni igra nije bila na nivou iz prvih 45 minuta. Prvi pljesak s tribina bio je upćen je Jertecu u 60. minuti, koji je pokušao udarcem iz daljine. U 61. minuti Hazazi je iz blizine pokušao glavom pored gola U 70. minuti udarcem s oko 20 metara pokušao je Šafarić, ali je treći vratar na golu gostiju uhvatio njegovu loptu.

U 81. minuti Al Fraidi imao je slobodan udarac s lijeve strane na rubu kaznenog prostora iz kojeg je loptu poslao prema golu Posavca, koji je loptu boksao, nakon čega se odbila u gredu i u polje. U završnici susreta pokušao je dobrim udarcem i Vuk, ali je vratar loptu skrenuo u korner.

 

 

Varaždin (4-4-2): Posavec, Sinković, Čelić, Režić, Srpak, Vuk, Jagačić, Šafarić, Oštrek ( od 55. Drožđek), Jertec, Kresinger (još su igrali Vukek, Marić, Modrić, Belaj).

Al Nassr ( 4-2-3-1) Al Anzi (od 33. Al Shammeri, od 63. Shae An) - Tomečak, Al Khaibari, Abdulghani - Khamis, Al Shehri, Sufyani, Al Raheb, Al Sahlawi.

Strijelci: 0:1 Al Raheb 9. minuta kazneni udarac, 1:1 Jertec 18. minuta, 1:2 Hawsawi 20. minuta,

Suci: Zebec, Šprem, Hantak i Babić.