FOTO Održana svečanost proglašenja najboljih sportaša i ekipa Grada Ivanca za 2023. godinu Foto: Branko Težak

FOTO Održana svečanost proglašenja najboljih sportaša i ekipa Grada Ivanca za 2023. godinu

Varaždinske vijesti | 15.3.2024. u 20:17h | Objavljeno u Sport

U amfiteatru Srednje škole u Ivancu večeras je održana svečanost proglašenja najboljih sportaša i ekipa Grada Ivanca za 2023. godinu. Zajednica sportskih udruga Grada Ivanca održala je Skupštinu na kojoj su izabrani najbolji sportaši i sportašice, te ekipe Grada Ivanca za 2023. godinu, a na večerašnjoj su svečanosti sportaši i ekipe nagrađeni,

Najbolji sportaš Grada Ivanca je Filip Rožman, član Košarkaškog kluba Ivančica. koji je najbolji igrač i strijelac momčadi, dok je najbolja sportašica Marijeta Habek, članica seniorske ekipe ŽOK Ivanec. Habek je jedna od najboljih igračica u ekipi koja je osvojila naslov jesenskih prvakinja 1.B hrvatske odbojkaške lige Sjever.

ŽOK Ivanec proglašena je najboljom ženskom ekipom,a ujedno je i viceprvak županijskog Kupa, dok je najbolja muška ekipa seniorska momčad Košarkaškog kluba Ivančica, koja je osvojila naslov Županijskog kupa.

Vinko Lončar - Pacek dobitnik je nagrade za Životno djelo koja se dodjeljuje za sportska dostignuća u dugogodišnjem radu na popularizaciji, unapređenju te promidžbi ivanečkog sporta za 50-godina aktivnog rada i djelovanja u sportskim udrugama DŠR Salinovec u organizaciji Seoskih igara, zatim rada u NK Ivančica, a danas je aktivan u DŠR Salinovec i u veteranskoj momčadi NK Ivančica, te je i osnivač NK Jedinstvo Salinovec koji se 1980-tih godina natjecao u općinskoj ligi.

Najboljim mladim sportašem proglašen je Vito Cerovčec, član Karate kluba Ivanec, dok je najbolja mlada sportašica Hana Kraš, također članica Karate kluba Ivanec. Najbolja muška mlada ekipa je NK Ivančica U-17 koja je vodeća momčad 2.Hrvatske nogometne lige Središte Sjever, dok je najbolja mlada ženska ekipa ŽOK Ivanec, godište 2011.

Perspektivni mladi sportaši za 2023. godinu su Simon Belavić-RK Ivančica Ivanec,Petar Brglez-Karate klub Ivanec,Ruben Brezovec-Košarkaški klub Ivančica, Vanja Habek-ŠRD Ivanec,Nives Hrgar-ŽOK Ivanec, Jakov Kukec- Taekwon do klub Hwarang Ivanec,Dino Kunalić-NK Ivančica, Tara Pavlina –DSR Lančić-Knapić i Matej Vidaček-NK Mladost Margečan.
Plakete i priznanja

Dobitnici zlatnih plaketa su Drago Cerovčec-ŠRD Ivanec,Josip Lukačić-DŠR Salinovec,Josip Prašnjak-NK Mladost Margečan i Zvonko Slivar –DŠR Lančić Knapić posthumno. Posebna priznanja dobit će Željko Bregović-DŠR Ivanec, Marko Posavec-RK Ivančica Ivanec i Nikola Sabolić-ŽOK Ivanec, godišnje nagrade primit će Danko Bregović-ŠRD Ivanec,Damir Križek-Karate klub Ivanec i Hrvoje Žimbrek-RK Ivančica Ivanec, dok će diplome dobiti Damir Fodrek-DSR Lančić Knapić,Ivana Lazar-DŠR Salinovec,Tomislav Lukavski-ŠRD Ivanec,Marko Maloić-RK Ivančica Ivanec,Siniša Slunjski-NK Mladost Margečan i Ivica Županić-DŠR Lančić Knapić.

Upućujući u ime Grada Ivanca čestitke svim nagrađenim sportašima i rekreativcima, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić izjavio je da su svoje uspjehe i rezultate postigli u iznimno jakoj lokalnoj konkurenciji, u kojoj se natječe više od 1.000 registriranih sportaša te jednako velik broj rekreativaca.

-U odnosu na broj stanovnika, Grad Ivanec sigurno je u samom vrhu hrvatskih gradova po broju osvojenih medalja na natjecanjima europskog i svjetskog ranga. Činjenica je da se u Ivancu nikad nije toliko ulagalo u sport kao u protekle dvije godine. Potvrđuju to i podaci o novoizgrađenom objektu za igrače, suce i trenere na igralištu NK Ivančice Ivanec, o novim natkrivenim tribinama na tom igralištu, o novosagrađenom skate i biciklističkom parku u Ivancu, o novom pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu i modularnim objektima za igrače, suce i upravu. Također, u suradnji sa Županijom izgradili smo dva nova igrališta za odbojku na pijesku na kojima se mogu odigravati i međunarodne utakmice. Na SRC-u Lančić sagrađena su parkirališta i nove tribine, a upravo smo primili i vijest od resornog ministarstva da su Gradu za nastavak toga projekta odobrena EU sredstva. Ove godine slijedi i rekonstrukcija objekta na igralištu NK Mladost Margečan. Nadamo se da će Županija varaždinska ostati vjerna obećanju i smanjiti cijene najma dvorana te omogućiti Gradu da svim klubovima, kao i do sada, financira najam školskih sportskih dvorana za treninge i natjecanja, a sve kako biste bez opterećenja i dalje mogli trenirati i organizirati natjecanja – poručio je Friščić.

Od ostalih govornika vrlo kratko su se, sa čestitkama upućenima laureatima, sportašima obratili još predsjednik ZSU Josip Šimunek i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, dok je u ime svih nagrađenih zahvalio dobitnik priznanja za životno djelo Vinko Lončar iz DSR Salinovec.