FOTO Održana redovna godišnja skupština Udruge nogometnih delegata varaždinskog ŽNS-a Foto: Dražen Novosel

FOTO Održana redovna godišnja skupština Udruge nogometnih delegata varaždinskog ŽNS-a

| 16.2.2024. u 19:04h | Objavljeno u Sport

Na večerašnjoj redovnoj godišnjoj skupštini Udruge nogometnih delegata varaždinskog ŽNS-a predsjednik Udruge Dražen Posavec podnio je izvješće o radu i o planu za ovu godinu, a oba su izvješća jednoglasno prihvaćena.

U izvješću o radu naglasio je da se Izvršni odbor UND sastajao 6 puta, a neke odluke i probleme rješavali smo i telefonski. U proljetnom dijelu 2023. godine održana su šest zajednička sastanka sa Zborom nogometnih sudaca, dok su u jesenskom dijelu 2023. godine održana pet zajednička sastanka sa Zborom nogometnih sudaca, posjećenost preko 80 posto.

Održana su dva seminara tj. edukacijska sastanka, prije početka proljetnog dijela prvenstva 2. ožujka 2023. i prije početka jesenskog dijela prvenstva 3. kolovoza 2023. godine, s kontrolnim testiranjima iz Pravila nogometne igre i Propozicijama natjecanja. Udruga danas broji 39 redovna člana i 4 počasna člana. IO Udruge je prema uspješnosti pojedinih delegata, te prema kriterijima za imenovanje delegata na utakmicama HNS-a, izradio prijedlog listi delegata za natjecateljsku sezonu 2023./2024.

U rujnu 2023. godine IO Udruge donio je odluku o raspisivanju natječaja za prijam novih kandidata u Udrugu, te se javilo petero kandidata, četvero njih su nakon teorijske edukacije prošli i praktični dio rada s mentorima, te su nakon obavljenog mentorskog rada uvršteni na liste županijskih nogometnih liga, te već samostalno obavljaju dužnost delegata.

Značajan broj delegata dao je doprinos u radu IO ŽNS, gdje sudjeluju u radu komisija, te tako pomažu u radu ŽNS Varaždin.
Ostvarena je kvalitetna i korektna suradnja s glavnim tajnikom ŽNS-a Ivanom Novakom i kompletnom stručnom službom saveza.
Svojim radom UND pridonosila je i ubuduće će pridonositi razvitku i unapređenju nogometa u cjelini u cijeloj našoj županiji, rečeno je u izvješću.

Provođenje analiza obavljanja dužnosti nogometnog delegata u suradnji s Povjerenikom za natjecanje, na Plenarnim sastancima i sastancima sa Zborom nogometnih sudaca, raspisivanje natječaja za prijam novih kandidata u Udrugu- pokušati privući mlađe i visokoškolovane sportske djelatnike i nogometne suce, provođenje video analiza snimljenih utakmica ELITNE, 1. i 2. ŽNL u svrhu edukacije i ujednačavanja kriterija za ocjenjivanje sudaca, provođenje kontrolnih testiranja, edukacija u svezi PNI, Pravilnika o sigurnosti, Propozicija natjecanja, rada u COMET sustavu te obavljanje i drugih poslova povjerenih od strane ŽNS Varaždin, naglasci su u programu rada za ovu godinu.

Okupljene je pozdravio i predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić, koji je delegatima čestitao na odrađenom poslu u prošloj godini.

- Svaki vikend diljem županijskih nogometnih terena aktivno je desetak tisuća ljudi a to našu udrugu stavlja na čelo svih udruga. Prošle godine 67 tisuća eura uloženo u infrastrukturu s naše strane, a ukupno je uloženo preko milijun kuna, utakmice se snimaju, u sustav je pušteno 500 novih lopti, a uskoro ćemo donijeti odluku o donacijama novih količina lopti. U ponedjeljak kreće projekt u sklopu kojeg će se svakom klubu pokloniti defibrilator, za što će ŽNS uz pomoć Županije te gradova i općina uložiti oko 60 tisuća eura. Nikada toliko novaca iz Hrvatskog nogometnog saveza nije dolazilo u bazu, a sav taj novac pametno je uložen- rekao je, među inim, Horvatić.

Govorio je i tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak, koji je naglasio da je ured ŽNS-a ponosan na sve što rade delegati na utakmicama.

- Sve što se investira u klubove oni to organizacijski moraju vratiti, a delegati, kao produžena ruka Izvršnog odbora ŽNS-a, moraju dati povratne informacije s terena da bi se bolje i kvalitetnije radilo. Bitna je kontinuirana edukacija. U nastavku sezone mijenjat će se zapisnici i ulaz u Comet sustav, a sve s ciljem da bi se delegatima olakšao posao. Prije početka natjecanja organizirat će se seminari. U radu vaše Udruge akcenat je na nove članove, kojih je sve manje i sve teže je pronaći kvalitetne kadrove kao što ste vi. Uvijek smo vodili brigu da nas bude što više na što višim ligama, ali apetiti moraju biti sukladni radu. Ne može se napredovati bez školovanja, odnosno adekvatnih uvjeta za napredovanje - naglasio je Novak.

U ime Zbora nogometnih trenera govorio je predsjednik Udruge Izet Terzić, koji je poželio i nadalje dobru suradnju između sve tri udruge koje djeluju u sklopu ŽNS-a, jer bez stručnih delegata, sudaca i trenera neće biti dobrih igrača, a samim time ni dobrog nogometa.

Predsjednik Zbora nogometnih sudaca Mario Zebec u svom govoru istaknuo je dobru suradnju Udruge delegata i sudaca.

- Neki naši članovi su ujedno i članovi Udruge delegata čime je još više poveznica u našem članstvu - rekao je Zebec.

Za 10. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja u Udruzi nogometnih delegata priznanja su primili Tomislav Krleža i Davor Ptiček.