FOTO: Noćna motocross utrka u Viničnom okupila 139 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH-a Foto: Martin Novosel

FOTO: Noćna motocross utrka u Viničnom okupila 139 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH-a

Varaždinske vijesti | 15.7.2019. u 08:08h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Motocross udruge Breznica PK Team ove subote je na motocross stazi u Viničnom održana utrka u sklopu ovogodišnjeg Prvenstva Zagorja 2019. Posebnost ove utrke je da je ujedno i jedina noćna utrka ovakvog tipa u Hrvatskoj.

Nastupilo je 138 vozača iz SlovenijeHrvatske te jedan iz BiH, koji su se natjecali u 12 kategorija, a u svakoj kategoriji su održane po dvije utrke. Prve utrke su održane od 18:30 sat do 20 :30 sati, dok su druge se održale od 22 sata do ponoći. Podjela pehara je bila u 1 sat iza ponoći.

U obje utrke kombinirane kategorije mopedcrossa i MX50, pobjede u mopedcrossu ostvario je Slovenac Davor Perčić, dok je u kategoriji MX50 oba puta slavio Slovenac Jernej Dolinšek. U kategoriji quad, pobjedu je oba puta slavio Slovenac Tomaž Lešnik. U kombiniranim utrkama kategorije MX65, MX85 i MX Ladies, u obje utrke MX85 je slavio Hrvat Dino Lončar, u obje utrke kategorije MX65 najbolji je bio Slovenac Andraž Krameršek, dok je u kategoriji MX Ladies najbolja bila Hrvatica Aleksandra Brumnjak.

U utrkama kombinacije kategorija veterani 40 i veterani 50, u prvoj utrci veterana 40 je najbolji bio Hrvat Mario Klanjčić, dok je u drugoj utrci najbolji bio Slovenac Simon Lavrin, dok je u kategoriji veterana 50 oba puta najbolji bio Slovenac Alojz Fortuna. U utrkama kategorije amater MX2, najbolji je u obje utrke bio Hrvat Petar Tkalec. U obje utrke kategorije amater MX Open, najbolji je bio Hrvat Matija Grahek. U obje utrke kategorije MX2, prvo mjesto je uzeo Hrvat Filip Vragotuk. A u posljednjoj kategoriji MX Open, najbolji je u obje utrke bio Hrvat Janko Martinac.

Kako je to izgledalo na ovogodišnjem izdanju noćne motocross utrke pogledajte u galeriji.