Sudionici današnje konferencije za novinare u Ludbregu na kojoj je najavljena nedjeljna košarkaška utakmica Foto: Dražen Novosel

FOTO: Najavljen košarkaški spektakl u Ludbregu gdje će Cedevita ugostiti Šibenik

| 18.4.2017. u 14:02h | Objavljeno u Sport

Košarkaški klub Grafičar i sportska dvorana u Ludbregu će u nedjelju, 23. travnja,u 18 sati, biti domaćini aktualnom hrvatskom prvaku Košarkaškom klubu Cedevita iz Zagreba, koji će u Centru svijeta odigrati susret posljednjeg kola A1 lige, protiv momčadi Šibenika, trenutačno vodećoj ekipi A1 lige.

Taj je susret najavljen na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili predsjednik KK Grafičar i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Ludbrega Franjo Beser, član uprave i sportski direktor KK Grafičar Siniša Beser i direktor KK Cedevita Davor Užbinec.

- Hvala upravi Cedevite,s  kojom imamo prijateljski odnos, što nam je omogućila da ih ponovno ugostimo, ovaj put u utakmici sa Šibenikom, susretu koji će biti pravi sprektal za hrvatsku košarku. I u Ludbregu se košarka razvija, došli smo do najboljih rezultata ui klupskoj povijesti, plasmana u jedinstvenu A1 ligu, a trenutačno igramo kvalifikacije za Premijer ligu. Dolazak Cedevtie i Šibenika u Ludbregu je nešto što se ne može s ničim mjeriti i hvala što ste nam dali priliku da Vas ugostimo - naglasio je predsjednik KK Grafičar Franjo Beser.

- Ova je utaikmica došla kao plod naše dobre suradnje, koja traje već nekoliko godina, a vjerujem da će biti još lijepih trenutaka. Prošle godine je u utakmici Cedevtie sa Zadrom, kada je Ludbreg bio domaćin tog susreta, bio lijepi spektakl, a vjerujem da ćemo i ove godine imati još ljepši događaj, jer smo sada malo iskusniji u organizaciji. Hvala Cedeviti da dolazi u ovako malu sredinu i da se kod nas igra jedan veliki htrvatski drbi, čime se doprinosi razviju sporta i košarke u svim sredinama, što je pohvalno - rekao je dopredsjednik i sportski direktor KK Grafičar Siniša Beser.

Direktor KK Cedevita Davor Užbinec čestitao je Grafičaru na plasmanu slijedeće sezone u viši rang natjecanja.

- U Hrvatskoj nedostaje takvih ljudi kakvi su u Grafičaru, a to da košarka nema danas uogu kakvu je nekada imala je prvenstveno zbog toga što se izgubio entuzijazam ljidi koji zaista vole košarku, a s Grafičarom smo napravili kvalitetnu suradnju na svim područjima, od škole košarke, do razmjene trenera i edukacija, pa do odlaska na europske utakmice Cedevite. Sada ćemo drugi put organizator košarkaškog spektalka u Ludbregu, a utakmica u nedjelju ima izuzetni sportski značaj, jer će direktno odlučivati o plasmanu Cedevite prije početka play offa. Prošle smo se godine u Ludbregu osjećali kao kod kuće i nazvali smo ga vrućim terenom, a voljeli bi da na utakmici bude i ludbreška zlatna olimpijka Sara Kolak - naglasio je Užbinec.

Ulaznice će i ovaj put biti besplatne, ali će ih svi, koji će htjeti nazočiti susretu, ulaznice morati podići od četvrtka u Sportskoj dvorani u Ludbregu. Pripremljeno je ukupno 1 300 ulaznica.

Galerija slika