Zlatko Korpar (crvena majica) Foto: Jutarnji

Uhićen osumnjičeni za pomaganje u premlaćivanju USKOK-ova pouzdanika Zlatka Korpara

MUP/Jutarnji | 28.7.2018. u 08:54h | Objavljeno u Crna kronika

Službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni hrvatski državljanin (1949.) pomogao dvojici, za sada nepoznatih počinitelja, u pripremi kaznenog djela teške tjelesne ozljede na štetu jednog hrvatskog državljanina (1967), Zlatka Korpara, bivšeg generalnog direktora tvrtke Cesta iz Varaždina i bivšeg predsjednika Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, okrivljenik u nekoliko kaznenih postupaka vezanih za malverzacije u cestogradnji, ali i pouzdanik USKOK-a u slučaju “curenja informacija”, 23. kolovoza 2017.

Naime, osumnjičeni (1949.) je dvojici nepoznatih počinitelja pribavio podatke o mjestu boravišta žrtve, nakon čega je kupio dva tzv. „radna“ telefona, od kojih je jedan ustupio nepoznatim, odnosno neposrednim počiniteljima kako bi bili povezani u komunikaciji. Potom ih je 23. kolovoza 2017. godine dovezao do mjesta boravišta žrtve na području Varaždinske županije da bi ih, nakon što su nanijeli teške tjelesne ozljede žrtvi, odvezao sa mjesta događaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni (1949.) je predan pritvorskom nadzorniku, a policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave zbog pomaganja u počinjenju kaznenog djela teške tjelesne ozljede (čl. 118 u vezi s čl. 38 Kaznenog zakona).

Policija nastavlja s provođenjem kriminalističkog istraživanja s ciljem otkrivanja neposrednih počinitelja.