FOTO: Druga uvjerljiva pobjeda Varaždina, danas je "pao" Bedem Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Druga uvjerljiva pobjeda Varaždina, danas je "pao" Bedem

| 3.9.2016. u 19:08h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina pobijedili su i u susretu 2. kola Treće HNL Istok, a nakon Belišća danas je na stadionu Varteksa svladan novi trećeligaš Bedem iz Ivankova rezultatom 3:0, poluvrijeme 1:0.

Prvu akciju opasniju po gol i to gostiju gledatelji su vidjelji u  15. minuti kada je Šafarić iz slobodnog udarca ubacio loptu pred gol Bedema, gdje je najviši u skoku bio Kresinger, koji je udarcem glavom loptu poslao pored desne vratnice gola Marijanovića. U 18. minuti sjajan prodor Vuka po desnoj strani, ali je prilikom ubačaj pred gol Marijanovića obrana Bedema loptu izbacila u korner.

U 26. minuti sjajna akcija Varaždinaca i velika prilika za Oštreka, koji je pucao s desetak metara lijevio iskosa, ali preslabo za vratara Marijanovića. U 33. minuti poovno na sceni Oštrek, nakon prizemnog ubačaja Conjara s desne strane ali slab je bio završni udarac.

Svoju premoć na terenu domaćin je kapitalizirao u 34. minuti, a stijelac je bio Leonard Vuk. Loptu je s lijeve strane u kazneni prostor ubacio je Srpak, vratar Marijanović kratko je vrhovima prstiju odbio loptu u svoju desnu stranu kaznenog prostora, gdje ju je dočekao Vuk i smireno pospremio u praznu mrežu za zasluženo vodstvo Varaždinaca. U 39. minuti odlična situacija za Golubara na dodavanje Oštreka, ali je vratar Marijanović sjajno intervenirao i spasio svoju mrežu.

U 55. minuti na dodavanje Oštreka u prilici se pred golom gostiju našao Kresinger, ali je pucao direkno u vratara Marijanovića. U 61. minuti na 17 metara od gola gostiju Božić je srušio Kolarića, koji je bio u prodoru, sudac je pokazao prekršaj i svi su očekivali crveni karton za gostujućeg igrača, no sudac pse zadovoljio tek žutim kartonom. Iz slobodnjaka se okušao Šafarić koji je gađao lijevu stranu gola, gdje je bio Marijanović i loptu skrenuo u korner.

Nakon kornera s desne strane Leonard Vuk ubacio je loptu na drugu stativu gdje je najviši u skoku bio Dino Kresinger i glavom je spremio u mrežu za povećanje vodstva domaćina. U 67. dosuđen je kazneni udarac za Varaždin, nakon što je u šesnaestercu gostiju srušen Goran Mujanović, a sigurni realizator najstrože kazne bio je Josip Golubar. Golubar je u 82. minuti nakon solo akcije pogodio desnu vratnicu već svladanog vratara Marijanovića. u 87. minuti prema golu se sjurio Mujanović, ali je vratar desnom nogom obranio njegov udarac.


Varaždin - Bedem 3:0 (1:0)

Stadion Varteksa, gledatelja: 500

Strijelci:1:0 Leonard Vuk 34., 2:0 Dino Kresinger 63., 3:0 Josip Golubar 69. - 11 metara

Varaždin: Galoši, Conjar, Čelić, Vuk ( od 80. Marić), Šafarić, Režić, Oštrek ( od 55. Mujanović), Kresinger, Kolarić ( od 68. Jagačić), Srpak, Golubar

Bedem: Marijanović, Babić ( od 57. Škof), Smolčić, Lučić, Božić, Borko, Žgela, Mrdeša (od 46.  Tustonjić), Koledić ( od 78. Ujvari), Radić Sudar, Vuksanović

Suci Mladen Matić (Virovitica), Miodrag Plantak (Križevci), Marko Gašparić (Virovitica)

Galerija slika