Oko 200-injak sugrađana grada Ludbrega dočekalu svoju brončanu kopljašicu Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Doček u Ludbregu natjerao Saru Kolak na nove suze radosnice

| 11.7.2016. u 19:38h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jednako emotivno sa suzama radosnicama kao što je proživjela trenutke nakon osvajanja sjajne brončane medalje na Europskom prvenstvu u atletici u bacanju koplja, Sara Kolak je doživjela i doček od oko 200-tinjak sugrađana koji su od 17 sati na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu došli proslaviti njen velik uspjeh. 

-Zahvalila bih svima što ste došli tu i što ste me dočekali. Ovo budem zapamtila dok sam živa. Zahvalila bih se i svom treneru Andrej Hanjšek koji je uz moje roditelje i klub zaslužan za sve. Oni su kada me nakon ozljede nigdje nije bilo, bili uz mene, ulagali pouzdanje u mene i vjerovali u mene. Zahvalila bih se i Sandri Perković i cijeloj ekipi na EP-u koji su mi bili velika podrška i točno u pravom trenutku su znali što mi treba reći. Stvarno imam sreće što imam tako dobre ljude uz sebe - rekla je Sara Kolak.

Na bini glavnog trga ju je dočekao i gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić koji joj je za njen uspjeh na Europksom prvenstvu predao staklenu plaketu, a isto tako se obvezao da će uz župana Predraga Štromara kupiti toliko potrebnu sportsku opremu.

-Ja sam se već ranije dogovorio sa županom Varaždinske Županije da ćemo Sari za trening kupiti dva koplja s obzirom da Sara ima najmanje koplja od svih ovih vrhunskih sportašica. Mi ćemo joj na taj način pomoći u dogovoru sa Sarom i njenim trenerom da bude spremna za Rio - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Na glavnom trgu Ludbrega iscrtala se bijela liniju duljine Sarinog novog hrvatskog rekorda (63,50 metara) te su na postavili metalnu pločicu na kojoj je upisan datum i mjesto gdje je rekord postavljen, dok je Sara najavila da njeno vrijeme u svjetskoj atletici tek dolazi.