Mikkel Hansen (desno) nije dočekao kraj susreta, zaradio crveni karton u 41. minuti zbog tri isključenja Foto: Foto agencija Sjever

FOTO: Danci pobijedili unatoč glasnoj podršci Mađara s tribina Arene Varaždin

| 13.1.2018. u 21:58h | Objavljeno u Sport

Mađarska reprezentacija je protiv Danske stvorila izrazito domaćinsku atmosferu u drugom susretu skupine D koja se igrala u ispunjenoj Areni Varaždin, ali unatoč glasnoj podršci, Danska je ipak opravdala ulogu favorita i uvjerljivo svladala Mađare 32:25.

Ipak, u početak susreta se krenulo izjednačeno pa je tako nakon prvih 15 minuta utakmice rezultat bio 8:8, ali su Danci do kraja poluvremena ostvarili vodstvo od dva gola razlike 14:12. U drugo poluvrijeme Mađari su krenuli motivirano i već su nakon četiri minute izjednačili susret na 16:16. Nakon izjednačenja, Danci su ipak preuzeli kontrolu susreta i slavili na kraju uvjerljivo. Susret je obilježio i crveni karton Mikkela Hansena u 41. minuti koji je zbog tri isključenja morao ranije završiti susret te je Danska zadnjih 19 minuta utakmice morala odigrati bez njega.

Rasmus Lauge Schmidt bio je najbolji strijelac utakmice sa 7 golova, a Hansen je unatoč isključenju zabio čak 6 golova, dok je kod Mađara najraspoloženiji bio Mate Lekai sa 5 golova. Nagrada za najboljeg igrača susreta pripala je Laugeu Schmidtu .

Nakon odigranih prvih utakmica skupine D, Španjolska je vodeća ekipa, na drugom mjestu se nalazi Danska, na trećem Mađarska, dok je Češka na zadnjem mjestu skupine. Prolazak u drugi dio natjecanja će osigurati prve tri momčadi.

Natjecanje u varaždinskoj skupini D će se nastaviti u ponedjeljak, 15. siječnja, kada će se u 18 sati i 15 minuta susresti Mađari i Španjolci, dok će u kasnijem terminu u 20 sati i 30 minuta, utakmicu odigrati Česi i Danci.