Romano Puček, Goran Hlevnjak,Alen Milak, Goran Lučev i Josip Vojvoda (s lijeva) na današnjem susretu s novinarima Foto: Dražen Novosel

FOTO: Dabrovi uoči susreta EHF Kupa protiv Steaue dobili nove sponzore

| 28.8.2018. u 13:30h | Objavljeno u Sport

Momčad GRK Varaždina 1930, koja je ove sezone jedan od hrvatskih predstavnika u EHF Kupu, će u nedjelju, 2. rujna u 19 sati u varaždinskoj Areni, odigrati prvi susret 1. kvalifikacijskog kola EHF Kupa protiv rumunjske Steaue iz Bukurešta. Uzvrat je na rasporedu u nedjelju, 9. rujna u 17 sati u glavnom rumunjskom gradu.

Svlačionicu Dabrova je u odnosu na lani napustilo 5 igrača, a došao je, za sada, saMO pivot Pedić, dosadašnji igrač Medveščaka. Novi je i trener, Siniša Radujković.

- Suparnik nam je dosta iskusna momčad, koja za naše prilike jaku ekipu, a od nedavno su članovi SEHA lige. Naša očekivanja nisu prevelika, jer imamo mladu, domaću eipu od 20 igrača iz Varaždina, ali kostur ekipe je ostao isti, a cilj nam je predstaviti se u što boljem svjetlu i pokušati pobijediti. Naravno pozivam sve najvijače da nas dođu podržati u što većem broju jer ne igra se svaki dan europski susret - naglasio je sportski direktor i dopredsjednik GRK Varaždina 1930 Alen Milak na današnjem susretu s novinarima u konferencijskoj dvorani varaždinske Arene.

- Dobili smo zaista jakog suparnika, ali sportski se nadati pozitivnom rezultatu i učinit ćemo sve da to i ostvarimo. Ove dvije europske utakmice doobro će nam doči za pripremu ekipe za Premijer ligu, koja nam uskoro počinje - naglasio je trener Dabrova Siniša Radujković.

 - Klub ove godine ima proračun od 1,4 milijuna kuna, a od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina godišnje dolazi 600 tisuća kuna, što je u odnosu na proračun od prije tri godine manje za 500 tisuća kuna, a sada imamo dvostruko više djece u rukomenoj akademiji nego što smo ih imali prije tri godine. Klub ukupno ima 150 igrača - rekao je dopredsjednik kluba Romano Puček.

- Klub ima oko 120 igrača u rukometnoj akademiji, koji se natječu u 8 kategorija, a igramo i rukometnu mini ligu. Od 20 igrača, koji su sada u prvoj ekipi, čak je 16 domaćih i očekujemo dobar plasman momčadi u Premijer ligi. Zahvaljujemo se sponzorima koji su prepoznali rad kluba, a najnoviji su sponzori tvrtka Erima Eleven iz Slovenije, koja je distributer sportske opreme Erima, a koju nose četiri velika europska kluba, dva iz vrha Bundeslige. Od sada će tu opremu nositi prva momčad i mlađe kategorije u klubu. Novi je sponzor i Vrtni centar Iris MBM iz Lučkog, koji će sredstva namijeniti za rad klupske rukometne akademije. Potpisan je dvogodišnji ugovor vrijedan 100 tisuća kuna  - rekao je predsjednik kluba Goran Hlevnjak i dopredsjednik Puček.