Češki navijači bili su prezadovoljni nastupom svoje reprezentacije koja je iznenadila sve u Areni Varaždin Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Češka reprezentacija pobijedila Mađarsku i poslala ju prijevremeno kući

| 17.1.2018. u 19:49h | Objavljeno u Sport

Ovo je trebao biti susret na Europskom rukometnom prvenstvu u kojem će Mađarska uz pomoć publike ostvariti pobjedu vrijednu prolaska u drugi dio natjecanja, ali se to nije dogodilo i Česi su nakon velike pobjede protiv Danske u 2. kolu skupine D u Areni Varaždin svladali Mađarsku u današnjem prvom susretu 3. kola rezultatom 33:27 te prošli u drugi krug natjecanja.

Mađari su krenuli s velikom motivacijom uz ponovno glasnu podršku s tribina i imali su minimalno vodstvo ili izjednačeni rezultat do 15. minute, ali nakon toga Česi preuzimaju inicijativu i na odmor idu s velikih 4 gola razlike (15:11).

Mađari su se u par navrata u drugom poluvremenu pokušali vratiti i (19:17 u 42. minuti i 27:25 u 55. minuti), ali to je bilo sve što su samopouzdani Česi dozvolili do kraja susreta te poslali Mađare i njihove vjerne navijače ranije nego očekivano kući.

Najbolji strijelac Češke je bio Ondrej Zdrahala sa čak nevjerojatnih 14 golova, dok je u redovima Mađarske to bio Mate Lekai sa 9 golova. Ako je bilo uopće sumnje, najboljim igračem susreta proglašen je Zdrahala.

U večernjem terminu od 20 sati i 30 minuta igra se druga utakmica 3. kola skupine D, gdje će Danska morati pobijediti Španjolsku ukoliko ne želi otići u drugi dio natjecanja bez bodova.