FOTO: AIK iz Varaždinskih Toplica osvojio čak 16 naslova prvaka Hrvatske Foto: KK AIK

FOTO: AIK iz Varaždinskih Toplica osvojio čak 16 naslova prvaka Hrvatske

| 16.12.2018. u 16:12h | Objavljeno u Sport

U subotu je održano Prvenstvo Hrvatske u katama Odbora za kyokushin karate Hrvatskog karate saveza u organizaciji Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica, a održano je i proglašenje pobjednika za cijelu sezonu 2017./18. u borbama.

KK AIK je ostvario pojedinačno povijesni rezultat u obje discipline. Prvi put imaju 8 prvaka Hrvatske u katama i 8 prvaka Hrvatske u borbama. Prvaci Hrvatske u borbama su Marta Ivanek (kadetkinje), Karlo Nofta (kadeti), Marko Dvorski (mlađi kadeti teška kat.), Tajana Valent (učenice teška kat.), Lana Kalničanec (učenice srednja kat.), Petra Sakač (mlađe učenice teška kat.), Lana Šebrek Blažotić (mlađe učenice laka kat.), Josipa Horvat (cicibanke srednja kat.)

Viceprvaci Hrvatske u borbama su Tina Šebrek (mlađe kadetkinje laka kat.), Roko Kalničanec (učenici teška kat.), Elena Hrženjak (mlađe učenice laka kat.), dok su trećeplasirani bili Domagoj Dvorski (kadeti), Lucija Janušić (mlađe kadetkinje teška kat.), Marin Šebrek (mlađi kadeti srednja kat.), Sebastijan Sakač (mlađi kadeti laka kat.) i Dora Šebrek (učenice srednja kat.).

Posebne nagrade za izniman rezultat u sezoni dobili su Josipa Horvat, Petra Sakač, Lana Kalničanec i Marko Dvorski, a Karate klub AIK je osvojio drugo mjesto u poretku za najbolji klub ove godine.

Prvaci Hrvatske u katama su Jana Kukec (cicibani), Niko Šebrek (mlađi učenici), Petra Sakač (mlađe učenice), Roko Kalničanec (učenici) Sebastijan Sakač (mlađi kadeti), Lana Kalničanec (mlađe kadetkinje), Marko Dvorski (kadeti) i Jana Huzjak (seniorke), viceprvaci su Josipa Horvat (mlađe učenice), Lana Šebrek Blažotić (učenice) i Marta Ivanek (kadetkinje), a trećeplasirani su bili Marko Nofta (mlađi učenici) i Monika Balažinec (seniorke). Nagrada za najbolju žensku izvedbu kate je osvojila Lana Šebrek Blažotić, nagradu za najbolji klub pripao je Karate klubu AIK.

Ukupno je to 16 prvaka Hrvatske ove sezone u katama i borbama, 6 viceprvaka i 7 trećeplasiranih i još 8 nagrada. Natjecatelje je vodio Saša Josip Milec uz asistenticu Moniku Balažinec.

Galerija slika