Petra Petek (lijevo) i Bojana Poljak

Fenomenalni rezultati za STK Varaždin na PH za seniorke u Varaždinu.

| 20.3.2016. u 21:27h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Petra Petek postala je po drugi puta pojedinačnom prvakinjom države, a par Bojana Poljak i Petra Petek također je osvojio zlatnu medalju u paru. PH za seniore održalo se ovog vikenda u dvorani na Dravi u organizaciji varaždinskog STK Starr.

Petek je do zlata došla preko grupe gdje je prvo pobjedila Anu Murat iz STK Dugo Selo rezultatom 4 0. Nakon toga pobjedila je Dinu Pervan iz STK Pula rezultatom 4 1 da bi u zadnjem meču u grupi dobila Maju Šuman iz Stk Opatija rezultatom 4 0. Nakon grupne faze uslijedila je igra na ispadanje gdje je   za ulazak u četvrtfinale pobjedila Ljiljanu Janković iz STK Pula rezultatom 4 2. U četvrtfinalu, u dosta nervoznom i izjednačenom meču, pobjedila je igračicu STK Tis Natašu Steljić rezultatom 4 2. Nakon toga uslijedila je "ljepotica turnira"i pobjeda rezultatom 4:3 protiv Lee Rakovac. U tom meču Petra je gubila 3:1 da bi nakon toga odličnom igrom nanizala 3 seta i pobjedila. U finalu ju je čekala prva s hrvatske rang liste seniorki Ivana Tubikanec iz Dr.Časla i u rom meču Petek je pokazala da joj trenutno nema premca u Hrvatskoj. Nadahnutom igrom je osvojila zlato rezultatom 4 0.

Da bi uspjeh za STK Varaždin bio još veći pobrinuo se par Bojana Poljak i Petra Petek koji je isto tako odnio zlato. Prvo su u četvrtfinalu svladale Ljiljanu Janković i Dinu Pervan iz STK Pula rezultatom 3 0. Nakon toga u polufinalu su svladale par Ivana Tubikanec i Paula Markati rezultatom 3:0. U finalu su pokazale svu svoju nadmoć svladavši par Dorina Srebrnjak STK Mladost i Klara Cakol Dr Časl rezultatom 3 0. Bojana i Petra  na cijelom turniru nisu ispustile ni seta.

Zaista izvanredni uspjesi za članice Stk Varaždin Petru Petek i Bojanu Poljak i trenera Sašu Suhodolčana jer ove zlatne medalje spadaju meďu najveće uspjehe STK Varaždina u povijesti kluba.