Enes Garibović

Enes Garibović, zbog viroze, predao borbu za broncu na Croatia Openu u Rijeci

| 2.10.2017. u 12:41h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U sportskoj dvorani Zamet u Rijeci održan je međunarodni karate turnir Croatia Open. Turnir je okupio 1729 natjecatelja iz 28 zemalja Europe i svijeta.

Od članova Karate kluba Varaždin Elma Garibović nastupila je u kategoriji mlađe seniorke -55kg. U prvom kolu Elma je pobijedila predstavnicu Bugarske Viktoriu Rosevu rezultatom 2:0. U drugom kolu izgubila je od predstavnice Italije Vanesse Donghi rezultatom 1:0.

Eugen Kanjir nastupio je u kategoriji seniori -75kg. U 1. kolu pobijedio je Frana Prižmića iz KK Ivanić Grad rezultatom 2:1. U drugom kolu izgubio je od Nevena Martića iz KK Nokachi Rijeka, koji kasnije prolazi u finale, te se Eugen borio u repasažu.

U prvoj borbi repasaža pobijedio je Ivana Preleca iz Rijeke rezultatom 4:2. U borbi za broncu Eugen je izgubio od predstavnika Danske Christana Hansen Olea rezultatom 4:3.

Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori do 75 kg. U prvom kolu pobijedio je predstavnika Bugarske Stefana Petkova 1:0, u drugom kol bio je bolji od predstavnika Italije Rabii Jendoubija 5:4. U polufinalu Garibović je izgubio rezultatom 1:0 od predstavnika Mađarske Gabora Harspatakija.

Enes Garibović je cijelo natjecanje odradio pod virozom, zbog koje na kraju nije mogao odraditi borbu za brončanu medalju, te je taj meč morao predati.

U sklopu Croatia Opena održan je Kup nacija, na kojem je nastupila brončana ekipa s posljednjeg Europskog seniorskog prvenstva, Hrvatska muška seniorska reprezentacija u sastavu: Garibović, I.Kvesić, A.Kvesić, Martinac, Živković, Šurbek, Mrvičić pod vodstvom izbornika Esada Garibovića.

Hrvatska je u finalu pobijedila reprezentaciju Bugarske rezultatom 3:1 te time osvojila Kup nacija.