Enes Garibović je u Čakovcu stigao do bronce

Enes Garibović kroz repesaž došao do bronce na 21. Međimurje Openu u Čakovcu

| 4.9.2017. u 11:55h | Objavljeno u Sport

U Čakovcu je održan međunarodni karate turnir „21.Međimurje Open", koji je okupio 1102 natjecatelja, iz 112 klubova 11 zemalja.

Od članova Karate klub Varaždin Rija Lukman izgubila je u 1.kolu od predstavnice Mađarske u kategoriji učenice -32kg. Elma Garibović nakon pobjede i poraza u 1. i 2.kolu, u borbi za broncu gubi od predstavnice Mađarske.

Povratnik na tatami Eugen Kanjir, kojemu je ovo prvi nastup nakon dvije godine stanke, nastupio je u kategoriji seniori -75kg. Prvo kolo je izgubio od reprezentativca Mađarske 2:0, i u kasnijem repasažu gubi od još jednog reprezentativca Mađarske rezultatom 2:1. Kanjir je svojim odličnim nastupom potvrdio svoju namjeru da se vrati u seniorsku repezentaciju.

Enes Garibović nastupio je u seniorima do75kg. Prvo kolo pobijedio je Austrijanca 4:0, u 2. drugom kolu izgubio je rezultatom 1:1 (pri neodlučenom rezultatu, pobjeđuje natjecatelj koji prvi napravi poen) od Ivana Martinca. U kasnijem repasažu, Enes je pobijedio reprezentativca Mađarske 3:1 i u borbi za broncusvladao Frana Prižmića rezultatom 5:0 te time osvajio brončano odličje.

Sljedeći vikend Enes Garibović nastupit će na Karate1 Premier Ligi, koja se održava u Leipzigu. Riječ je o jakom međunarodnom karate turniru na kojem se sakupljaju bodovi za kvalifikacije na Olimpijske Igre 2020 Tokyo.