Enes Garibović drugi na Super Eigthu u Zagrebu

| 23.5.2016. u 09:20h | Objavljeno u Sport

U Sportskoj dvorani Trnsko u Zagrebu, u organizaciji Karate kluba Croatia održan je 25. prestižni karate turnir Super Eight. Riječ je o pozivnom turniru za 8 ponajboljih europskih i svjetskih boraca koji se bore u apsolutnoj seniorskoj kategoriji. Član Karate kluba Varaždin Enes Garibović osvojio je drugo mjesto, a već drugu godinu zaredom dobio je poziv za nastup na ovom prestižnom natjecanju.

U prvoj borbi Enes pobjeđuje europskog viceprvaka Danca Ludviga Abilda rezultatom 3:0. U drugoj borbi sastao se s Mađarom Gaborom Harspatakijem, europskim i svjetskim prvakom, kojeg je Enes pobijedio 1:0. I u trećoj borbi Garibović je slavio s 1:0 svladavši reprezentativca Srbije, Dejana Cvrkota, osvajača ekipne bronce na ovogodišnjem europskom prvenstvu.

Finalni meč bio je borba između dva hrvatska reprezentativca, Anđela Kvesića i Enesa Garibovića. Rezultat na kraju iscprljujućeg meča bio je 2:1 za Anđela, čime je Enes osvajio drugo mjesto. Ovo je prvi puta u povijesti Super 8 natjecanja da su se u finalu sastala dva predstavnika Hrvatske.

Posebnost ovog turnira je i osvajanje novčanih nagrada. Prvoplasiranom je pripalo 3 000 eura, drugoplasirani je dobio 1 500, a trećeplasirani 500 eura.