Članovi GK Vindija na PH u Rijeci

Vindija dominirala na PH u Rijeci, 5 natjecatelja osvojilo 4 odličja

| 9.11.2015. u 08:42h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Vindijini gimnastičari još jednom su potvrdili kvalitetu na državnom prvenstvu u Rijeci, gdje je pet Varaždinaca osvojilo tri zlata i jednu broncu.
U kategoriji kadeta nastupili su Vito Nušak i Teo Bartolec , pripremljeni od trenera Luke Tuđana, te su na svom prvom državnom prvenstvu, potvrdili da su u samom vrhu , pa je tako u višeboju Vito Nušak osvojio brončanu medalju, pokazavši ogroman potencijal i tehniku na svih šest sprava, dok je Teo Bartolec zauzeo šesto mjesto, što je ujedno ogroman uspjeh, uzevši u obzir da po godini rođenja, Teo pripada tek u kategoriju ispod kadeta, u mlađe kadete, što je garancija da će sljedeće godine zasigurno biti osvajač državne medalje.

Ekipa juniora, trenera Ivana Oskoruša, predvođena  Noom Matušinom i Dorijanom Kušterom,  uspjeli su s velikom bodovnom prednošću pobijediti međimurske gimnastičare, te su postali državni prvaci. Noa Matušin, se u pojedinačnom plasmanu, nadmoćnom pobjedom sa prednosti od 4 boda ispred drugo-plasiranog predstavnika čakovečkog kluba, okitio državnom titulom prvaka u višeboju.

U pojedinačnom plasmanu po spravama, u kategoriji mlađih juniora FIG-a programa, Mateo Žugec je pod vodstvom trenera Emila Šanjeka po prvi puta odradio vježbu najjačeg sastava, vrijednosti polazišne ocjene 14.800, koju priprema za Europsko prvenstvo sljedeće godine. Žugec je sa 75 posto svojih mogućnosti, pobijedio bez ozbiljne konkurencije, jer je imao skoro 3 boda razlike od drugoplasiranog. Kada govorimo u kontekstu «bez ozbiljne konkurencije», ne mislimo na to da su u toj kategoriji natjecali loši gimnastičari, već se radi o sportašima koji dolaze iz vrhunskih uvjeta i najboljih klubova iz hrvatske, nego se radio o superiornosti Žugeca, koji je ozbiljan kandidat za finala na velikim prvenstvima , koja ga očekuju u daljnjoj karijeri, pa tako vjerujemo da ukoliko na ovaj način nastavi sa treniranjem, Varaždin može očekivati svog prvog finalistu na europskom prvenstvu, a u budućnosti i na svjetskom.

U sudačkoj ulozi, za GK Vindiju bili su Ivan Oskoruš i Matija Vugrinec.