Ni jaka konkurenciji nije zaustavila Enesa Garibovića ( drugi s desna) na putu do odličja

Enes Garibović brončani na 27. međunarodnom „Grand Prix Croatia 2018“ u Samoboru

| 14.1.2018. u 23:27h | Objavljeno u Sport

Član Karate kluba Varaždin i seniorski reprezentativac Hrvatske Enes Garibović osvojio je brončanu medalju u seniorskoj konkrenciji na najvećem i najjačem karate turniru u ovom dijelu Europe, 27. međunarodnom „Grand Prix Croatia 2018“, koji se od 12. do 14. siječnja održavao u Gradskoj sportskoj dvorani u Samoboru. Turnir je okupio 1 800 natjecatelja iz 23 zemlje.

U petak 12. siječnja, prvog dana turnira na tatamijima samoborske sportske dvorane nastupili su kadetkinje i kadeti, dok su u udarnom danu u subotu 13. siječnja nastupili juniorke, juniori, mlađe seniorke i mlađi seniori, seniori open u borbama te seniorke i seniori u katama pojedinačno. Kadetima, juniorima i mlađim seniorima turnir je bio je odlična provjera pred skorašnje Europsko prvenstvo, koje će biti početkom veljače u ruskom Sočiju.

Seniorima je natjecanje poslužilo kao dobar uvod u glavnu natjecateljsku sezonu te podizanje forme pred Europsko prvenstvo, koje će početkom svibnja biti u Novom Sadu. Vrlo je oštra bila konkurencija kod seniora, jer je nastupilo 46 vrhunskih natjecatelja iz svih težinskih kategorija među kojima je bilo niz aktualnih i bivših medaljaša s najviših svjetskih i europskih smotri.

Na “vrućem” samoborskom tatamiju bilo je mnoštvo odličnih i atraktivnih mečeva koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama samoborske sportske dvorane.

Natjecatelji su bili raspoređeni u 4 skupine, i pobjednik svake skupine se plasirao u glavno finale i borbu za nagrade. Enes Garibović je u 1. kolu bio slobodan, u 2. kolu pobijedio je predstavnika Slovenije Tita Primožiča, u 3. kolu svladao je reprezentativnog kolegu, Ivana Kvesića, a u 4. kolu, ujedno i finalu skupine,Garibović je bio bolji od predstavnika Crne Gore u teškoj kategoriji, Almira Cecunjanina, čime se varaždinski karatist plasirao u glavno finale.

U finalu su se našla četvorica osvajača medalja na europskim i svjetskim prvenstvima: reprezentativac Irana Sajad Ganjzadeh, reprezentativac Bjelorusije Anton Isakau, BiH reprezentativac Anes Čongo te reprezentativac Hrvatske Enes Garibović. Na kraju je zlatni bio Iranac Sajad Ganjzadeh, svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Drugo je mjesto osvajio reprezentativac Bjelorusije Anton Isakau, a Enes Garibović bio je brončani, a predstavnik BiH-a Anes Čongo zauzeo je četvrto mjesto.

U subotu je nastupila i Enesova sestra Elma Garibović, također članica Karate kluba Varaždin, koja se natjecala u kategoriji mlađe seniorke do 55 kilograma. U borbi za broncu za dlaku je izgubila od Slovenke Barbare Haberl.