Članovi OK Varaždin

Ema Potrebica srebrna, Bruno Vodopija brončani na natjecanju u Zagrebu

| 27.4.2017. u 08:48h | Objavljeno u Sport

U zagrebačkim Dugavama održano je 32. Prvenstvo Kapele u orijentacijskom trčanju. Predstavnike Orijentacijskog kluba Varaždin osim dobrodošlice domaćina dočekao je međutim mokar natjecateljski teren i hladno vrijeme.

Utrka Prvenstva Hrvatske u sprintu bodovala se za Sprint kup Hrvatske, dok su sudionici poslijepodnevne štafetne utrke u sprintu ipak imali više sreće s meteorološkim prilikama. OK Varaždin, kao najmlađi orijentacijski klub u Hrvatskoj, imao je 7 predstavnika od ukupno 16 kategorija.

U sprint utrkama duljina dionica za trčanje iznosila je u početničkoj kategoriji od 2 080 metara s 18 kontrolnih točaka a u  najzahtjevnijim kategorija duljine dionice iznosile su od 3 360 metara s 25 kontrolnih točaka.

Štafetne utrke istrčavale su se u duljini 1 900 metara sa 14 kontrolnih točaka, 2 200 metara sa 18 kontrolnih točaka i 2 600 metara sa 21 kontrolnom točkom. Od članova OK „Varaždin“ srebrnu medalju osvojila je Ema Potrebica u kategoriji Ž12,  dok je Bruno Vodopija osvojio brončanu medalju u kategoriji M16.

Mladom Ivanu Pasquinu treće mjesto je izmaklo za dlaku zauzevši četvrto mjesto u OPEN kategoriji, no i ostali članovi OK Varaždin ostvarili su solidne rezultate. Po prvi puta članovi OK Varaždin natjecali su se u jakoj konkurenciji sprint štafete u kategoriji MŽM 21 zauzevši deveto mjesto.