Ella Bogdanović osvojila drugo mjesto u kategoriji učenica sedmih razreda Foto: AK Sloboda

Ella Bogdanović nadomak zlata na Krosu Sportskih novosti

M.N./Varaždinske vijesti | 19.4.2016. u 13:31h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je održan 33. Kros Sportskih novosti, neslužbeno državno natjecanje u krosu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola. Na ovogodišnjem izdanju je nastupilo više od 5000 natjecatelja iz cijele Hrvatske, 54 ekipe u muškoj i 63 ekipe u ženskoj konkurenciji.

U tom najmasovnijem sportskom događaju i do sada najmasovnijem krosu Sportskih novosti, škole Varaždinske županije predstavljala su samo tri natjecatelja i to atletičari Atletskog kluba Sloboda. Najbolji rezultat ostvarila je Ella Bogdanović iz OŠ Beletinec koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji učenica sedmih razreda, izgubivši zlatno odličje u zadnjim metrima.

Odličan nastup imala je i Paula Šimunčić u kategoriji učenica srednjih škola prvog i drugog razreda. Čvrsto je držala treću poziciju cijelu utrku, ali joj je ponestalo snage za bolji plasman. U kategoriji učenika trećeg i četvrtog razreda nastupio je Marinko Đurasek iz Graditeljske i prirodoslovne škole Varaždin i u konkurenciji od 101 natjecatelja plasirao se na 23. mjesto.